ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Traditionel Spaghetti Carbonara uden fløde

PER ASMUSSEN | 29. august 2018
Her får du en opskrift, der udelade de fordanskede indspark som fløde og løg, og lader i stedet den enkle ret stå helt skarp og klar. 
Spaghetti Carbonara er ikke bare en lækker, velsmagende ret – det er derudover også en let ret, som hurtigt kan trylles frem i køkkenet på dage, hvor det kniber med tiden. 
Traditionel spagetti carbonara uden fløde 1:1
Hvem elsker ikke en helt traditionel spaghetti carbonara, som den man får serveret i Italien? Det gør vi i hvert fald! Her får du en opskrift, der udelade de fordanskede indspark som fløde og løg, og lader i stedet den enkle ret stå helt skarp og klar. Spaghetti Carbonara er ikke bare en lækker, velsmagende ret – det er derudover også en let ret, som hurtigt kan trylles frem i køkkenet på dage, hvor det kniber med tiden. Rettens italienske navn betyder på dansk “kulsvierkonens spaghetti”, hvilket sikkert stammer fra de mange små sorte prikker af peber, der farver retten. Uanset hvad er retten en sikker vinder, og tilberedt rigtigt er den en sand delikatesse. Hvis du ønsker ny inspiration i dagligdagen, så prøv en måltidskasse fra vores sponsor Hello Fresh. Få 1199 kr. i rabat på de første 5 måltidskasser ved at trykke på dette link eller bruge rabatkoden: “gastrofun1199”:  

Traditionel spagetti carbonara uden fløde 1:1
Antal: 2 personer

Traditionel spaghetti carbonara uden fløde

Her får du en opskrift, der udelade de fordanskede indspark som fløde og løg, og lader i stedet den enkle ret stå helt skarp og klar. 
Spaghetti Carbonara er ikke bare en lækker, velsmagende ret – det er derudover også en let ret, som hurtigt kan trylles frem i køkkenet på dage, hvor det kniber med tiden. 
3.46 fra 53 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 250 gram Spaghetti
  • 2 stk. Æg
  • 50 gram Bacon guanciale eller pancetta
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 50 gram Parmesan friskrevet. Kan erstattes med pecorino
  • Peber friskkværnet

Sådan gør du

  • Fyld en stor gryde med vand og tilsæt cirka 10 gram salt pr liter vand. Bring vandet i kog.
  • Skær bacon ud i store tern. 
  • Varm en pande op med olien og steg baconen, til den er gylden og sprød. Tag den af panden, men lad olien blive på panden. 
  • Pisk æggene let sammen med osten i en skål.
  • Kog spaghettien "al dente" (til tanden) og hæld det meste af vandet fra. Lad dog en smule vand (cirka 1 dl.) blive ved spaghettien, da der skal en smule af vandet i retten. Stivelsen fra melet i vandet er med til at jævne saucen.
  • I samme øjeblik, spaghettien er færdig, skal alting vendes hurtigt sammen - det er afgørende for rettens konsistens!
  • Hæld den nykogte spaghetti samt cirka 1 dl. kogevand over i panden.
  • Hæld de sammenpiskede æg over spaghettien, mens du rører rundt. 
  • Hæld bacon samt den varme olie fra stegningen over ingredienserne i panden (er olie blevet kold, varmes den op igen). 
  • Rør godt rundt i blandingen, så saucen fordeles i al spaghettien.
  • Bemærk, at saucen ikke skal størkne og blive til røræg, men blot blive cremet og tykne let. Bryder du dig ikke om at spise æg, der ikke er komplet varmebehandlede, så brug pasteuriserede æg.
  • Server retten med det samme. Tilsæt også rigeligt, friskkværnet peber toppen.
  • Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.