Opskrift på tomattærte med mozzarella
Tomattærte! En rigtig smuk og lækkert sommertærte med cherrytomater, mozzarellakugler og frisk basilikum på toppen. Den ligner helt et lille kunstværk og den smager MINDST ligeså godt, som den ser ud!
Den er virkelig nem og hurtig at lave, så den er også helt perfekt til hverdag.
Tomattærte med mozzarella
Ingredienser
Tærtebund
- 100 gram Smør
- 3 deciliter Hvedemel
- 1 deciliter Sesamfrø
- 0.25 tsk. Salt
- 1 Æg
- 15 gram Vand
Tærtefyld
- 2 deciliter Mascarpone
- 0.75 tsk. Salt
- Peber friskkværnet
- 0.5 Citron saften herfra
Topping
- 300 gram Cherrytomater
- 150 gram Mozzarella friske kugler
- 27 gram Jomfruolivenolie
- Salt og Peber friskkværnet
- Basilikumblade friske
Sådan gør du
Tærtebund
- Start med at skære smørret ud i mindre tern og kom det så i en skål med mel, sesamfrø og salt. Brug fingrene til at "smuldre" det hele sammen.
- Del ægget i blomme og hvide. Vi skal kun bruge blommen. Kom den i dejen og tilføj vand.
- Dæk skålen til og lad det stå i en halv time på køl.
- Sæt ovnen på 180 grader almindelig ovn.
- Smør tærteformen og pres dejen ned i formen. Min tærteform er cirka Ø26 centimeter.
- Bag tærtebunden i den forvarmede ovn til den er gylden og helt bagt.
- Tag den ud af ovnen og lad den afkøle i formen.
Tærtefyld
- Kom mascarponen i en skål med citronsaft og salt og peber.
- Fordel cremen i den afkølede tærtebund.
Topping
- Skyl cherrytomaterne og skær dem over på langs.
- Dekorér tærten med tomaterne og de små mozzerellakugler og læg basilikum henover.
- Slut af med at dryppe olivenolie udover og giv det hele et drys friskkværnet salt og peber.