ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tørrede svampe

PER ASMUSSEN | 11. juli 2022
Tørrede eller dehydreret svampe er en genial måde at mindske madspild på. Derudover så kan de holde sig i meget lang tid og du har altid gode smagsgivere, f.eks. til en risotto, sauce eller en gryderet, liggende.
Tørrede svampe

Tørrede eller dehydreret svampe er en genial måde at mindske madspild på. Derudover så kan de holde sig i meget lang tid og du har altid gode smagsgivere, f.eks. til en risotto, sauce eller en gryderet, liggende.

Her i opskriften har jeg tørret champignons, men det kunne lige så godt have været Karl Johan svampe eller lignende. Hvis du bruger svampe du selv har plukket, så vær sikker på at de ikke er giftige. Jeg har ikke viden nok til at vejlede i det, så jeg anbefaler at kigge på Miljøstyrelsens hjemmeside, hvis du er i tvivl.


Tørrede svampe

Tørrede svampe

Tørrede eller dehydreret svampe er en genial måde at mindske madspild på. Derudover så kan de holde sig i meget lang tid og du har altid gode smagsgivere, f.eks. til en risotto, sauce eller en gryderet, liggende.
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 9 timer
Antal: 1 portion
Forfatter: Per Asmussen

Grej

  • 1 Dehydrator eller ovn

Ingredienser

  • Svampe mængden er underordnet.

Sådan gør du

  • Sørg for at dine at dine svampe er rengjort for jord og at roden er skåret af.
  • Skær dem i ensartede tynde skiver. Om de er 3 mm eller 8 mm tykke, gør ikke det store, blot at de er ensartede. Jeg brugte et mandolinjern, men man kan sagtens bruge en kniv. Mine var cirka 4 mm tykke.

Tørring (dehydrering) i ovn

  • Jo tyndere skiverne er, jo bedre.
  • Placer skiverne i et jævnt lag på en bagepapirs beklædt bageplade.
  • Tilbered dem ved 50 grader varmluft i cirka 8-10 timer, afhængig af tykkelsen på dem.

Tørring (dehydrering) i dehydrator

  • Her må skiverne gerne være lidt tykkere end i ovnen, men jo tyndere de er, jo hurtigere går det.
  • Tænd din dehydrator på 55 grader og indstil den til 9 timer.
  • Placer svampeskiverne i bakkerne og sørg for at de ikke rører hinanden.
  • Hold øje med svampene efter 8 timer, det kan sagtens være at de kan nøjes med den tid eller at de skal have 10 timer – det er afhængig af tykkelsen og hvor god din dehydrator er.

Opbevaring

  • De skal være helt tørre og knække/være sprøde når de brækkes over.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af, gerne på en rist.
  • Placer dem i et sylteglas eller andet glas med låg.
  • Opbevar dem mørkt og køligt.

Dehydrering af svampe

  • Placer de tørrede svampe i en skål med koldt vand. Lad dem stå i cirka 30 minutter og de er nu klar til brug. Vandet vil du kunne bruge i din gryderet/risotto eller lignende.

Svampefond

  • Bring vand og dehydrerede svampe i kog. Tilsæt evt. rodfrugter eller grøntsager.
  • Lad de simre i 10 minutter og sluk blusset og sæt låg på gryden.
  • Lad det stå og trække, jo længere tid, jo mere smag.

Noter

Tørrede svampe

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.