Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tiramisu med Kahlua

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

3. november 2021
Kombinationen af flødeost, kaffe og alkohol går op i en højere enhed, og denne simple opskrift vil være et sikkert hit hos dine gæster.
Tiramisu

Opskrift på tiramisu med kahlua

En af Italiens skønneste dessertklassikere er og bliver tiramisu.

Kombinationen af flødeost, kaffe og alkohol går op i en højere enhed, og denne simple opskrift vil være et sikkert hit hos dine gæster.

Kagen skal have god tid til at “sætte sig”, så lav den gerne dagen før, den skal serveres.


Tiramisu
Antal: 4 Personer

Tiramisu med Kahlua

Kombinationen af flødeost, kaffe og alkohol går op i en højere enhed, og denne simple opskrift vil være et sikkert hit hos dine gæster.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 20 timer

Ingredienser

  • 2 stk. Æg
  • 50 gram Sukker
  • 0.5 stk. Vanilje stang
  • 250 gram Mascarpone
  • 2 deciliter Kaffe Meget stærk, gerne espresso
  • 0.5 deciliter Kahlua Kan erstattes med Amaretto, Rom eller Whisky
  • 0.5 pakke Ladyfingers Savoiardi småkager
  • Kakao pulver Til at drysse hen over kagen

Sådan gør du

  • Lav en god, stærk kaffe og lad den køle af. Et godt tip er at sætte kaffen i fryseren, så går det hurtigere med afkølingen.
    Tiramisu
    Når kaffen er afkølet, hældes Kahluaen i.
    Del æggene i hvider og blommer. Æggeblommerne piskes sammen med sukkeret og vaniljekornene til en luftig æggesnaps. Der skal piskes hårdt og længe, og blandingen skal skumme en del.
    Rør herefter mascarponen i massen.
    I en anden skål piskes æggehviderne til en fin skum (skålen skal kunne vendes på hovedet). Æggehviderne vendes forsigtigt i æggesnapsen med en dejskraber - pas på ikke at slå luften ud af massen.
    Tiramisu
    Find en passende, aflang form (f.eks. et ildfast fad/brødform) og dyp den ene ende af kiksen i kaffe/alkohollagen. 
    Lad kiksene dække hele bunden og læg et lag creme henover. 
    Gentag processen med endnu et lag kiks og creme. 
    Lad tiramisuen stå i køleskabet natten over. Eller lav den om formiddagen, så du er sikker på, at den får trukket minimum 4-6 timer før servering.
    Ved servering sigtes kakaopulveret igennem en lille sigte. Det er en god ide at holde sigten 30-40 centimeter henover fadet, så det fordeler sig i et fint lag.
    Tiramisu
    Skær kagen i passende stykker og server.
    Tiramisu