
Opskrift på thai-inspireret nudelsuppe med kylling, peberfrugt og tomat
Skøn nudelsuppe med kylling, peberfrugt, tomat og chili.
Suppen er lavet på bouillon og kokosmælk, som giver fint afrundet modspil til den mere spicy chili.
Hele herligheden er smagt til med lime, ingefær og lidt fiskesovs – et klassisk mix, der bar fungerer
Suppen er både nem og hurtig og kan varieres efter, hvor spicy man ønsker den; skal der mere knald på smagen, puttes bare lidt mere chili i.
På toppen er der frisk koriander og lidt sesamfrø.
Når kylling, løg og hvidløg lige er svitset af, skal resten af ingredienserne bare i gryden og så står det hele og simrer et lille kvarters tid, til suppen er klar – nemt, hurtigt og godt!

Thai-inspireret nudelsuppe med kylling, peberfrugt og tomat
Grej
- Wok (mulighed 1
- Stegepande (mulighed 2 – bedst med wok)
- Gryde (mulighed 3)
Ingredienser
- 450 gram Kyllingebrystfilet skåret i tern
- Smør til stegning
- 1 stk. Løg skåret i ringe
- 2 fed Hvidløg knust
- 8 deciliter Vand
- 2 stk. Grøntsagsbouillon terning
- 1 dåse Kokosmælk 400 ml
- 2 spsk. Fiskesauce
- 1-2 spsk. Limesaft
- 1 tsk. Stødt ingefær
- 1 stk. Rød peberfrugt skåret i strimler
- 150 gram Cherrytomater skåret i halve
- 1 stk. Chili jeg brugte en grøn, men også rød eller gul kan bruges, skåret i tynde skiver
- nudler lidt
- Salt og Peber
Topping
- 2 håndfulde Koriander frisk
- 4 spsk. Sesamfrø
Sådan gør du
- Svits kyllingestykkerne i lidt smør i en gryde eller dyb pande, vend rundt til de har taget lidt farve på alle sider.
- Tilføj løg og hvidløg til panden, svits til løgene er bløde.
- Tilsæt alle øvrige ingredienser (undtagen nudler) til suppen og lad det hele simre 8-10 min.
- Tilføj derefter nudler og lad suppen simre videre små 5 minutter, til nudlerne er møre.
- Smag suppen til med salt, peber og evt mere fiskesovs eller lime.
- Servér med frisk koriander og lidt sesamfrø på toppen
Noter
