Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Thai-inspireret nudelsuppe med kylling, peberfrugt og tomat

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

8. januar 2023
Skøn nudelsuppe med kylling, peberfrugt, tomat og chili.
Thai-inspireret nudelsuppe med kylling, peberfrugt og tomat1

Opskrift på thai-inspireret nudelsuppe med kylling, peberfrugt og tomat

Skøn nudelsuppe med kylling, peberfrugt, tomat og chili.

Suppen er lavet på bouillon og kokosmælk, som giver fint afrundet modspil til den mere spicy chili.

Hele herligheden er smagt til med lime, ingefær og lidt fiskesovs – et klassisk mix, der bar fungerer
Suppen er både nem og hurtig og kan varieres efter, hvor spicy man ønsker den; skal der mere knald på smagen, puttes bare lidt mere chili i.

På toppen er der frisk koriander og lidt sesamfrø.

Når kylling, løg og hvidløg lige er svitset af, skal resten af ingredienserne bare i gryden og så står det hele og simrer et lille kvarters tid, til suppen er klar – nemt, hurtigt og godt!


Thai-inspireret nudelsuppe med kylling, peberfrugt og tomat1
Antal: 4 personer

Thai-inspireret nudelsuppe med kylling, peberfrugt og tomat

Skøn nudelsuppe med kylling, peberfrugt, tomat og chili.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk
Tilb. tid: 25 minutter

Grej

Ingredienser

  • 450 gram Kyllingebrystfilet skåret i tern
  • Smør til stegning
  • 1 stk. Løg skåret i ringe
  • 2 fed Hvidløg knust
  • 8 deciliter Vand
  • 2 stk. Grøntsagsbouillon terning
  • 1 dåse Kokosmælk 400 ml
  • 2 spsk. Fiskesauce
  • 1-2 spsk. Limesaft
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 1 stk. Rød peberfrugt skåret i strimler
  • 150 gram Cherrytomater skåret i halve
  • 1 stk. Chili jeg brugte en grøn, men også rød eller gul kan bruges, skåret i tynde skiver
  • nudler lidt
  • Salt og Peber

Topping

  • 2 håndfulde Koriander frisk
  • 4 spsk. Sesamfrø

Sådan gør du

  • Svits kyllingestykkerne i lidt smør i en gryde eller dyb pande, vend rundt til de har taget lidt farve på alle sider.
  • Tilføj løg og hvidløg til panden, svits til løgene er bløde.
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser (undtagen nudler) til suppen og lad det hele simre 8-10 min.
  • Tilføj derefter nudler og lad suppen simre videre små 5 minutter, til nudlerne er møre.
  • Smag suppen til med salt, peber og evt mere fiskesovs eller lime.
  • Servér med frisk koriander og lidt sesamfrø på toppen

Noter

Thai-inspireret nudelsuppe med kylling, peberfrugt og tomat1