Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Teriyaki sauce

Mette

Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

9. august 2018
Teriyakisauce er en klassisk smagsgiver i det asiatiske køkken. Den kan naturligvis købes færdig i supermarkedet, men prøv at lave den selv. Det er virkelig nemt, og resultatet bliver langt bedre.

Opskrift på teriyaki sauce

Teriyakisauce er en klassisk smagsgiver i det asiatiske køkken. Den kan naturligvis købes færdig i supermarkedet, men prøv at lave den selv. Det er virkelig nemt, og resultatet bliver langt bedre. Saucen egner sig som tilbehør til mange forskellige slags kød og grøntsager, men også i marinade er den genial. Sukkeret sørger for den let karameliserede overflade, der er så lækker på grillet kød. Prøv f.eks. vores opskrift på asiatiske spareribs næste gang, menuen står på grillmad.
Hvis du ønsker ny inspiration i dagligdagen, så prøv en måltidskasse fra vores sponsor Hello Fresh. Få 1199 kr. i rabat på de første 5 måltidskasser ved at trykke på dette link eller bruge rabatkoden: “gastrofun1199”:  

Antal: 1 Portion

Teriyaki sauce

Teriyakisauce er en klassisk smagsgiver i det asiatiske køkken. Den kan naturligvis købes færdig i supermarkedet, men prøv at lave den selv. Det er virkelig nemt, og resultatet bliver langt bedre.
Forfatter: Mette
Ret: Sauce
Køkken: Asiatisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 2.5 deciliter Vand
  • 5 spsk. Brun farin kan erstattes med muscovadosukker
  • 0.5 deciliter Soya
  • 2 spsk. Honning
  • 1 fed Hvidløg finthakket
  • 0.5 tsk. Stødt ingefær
  • 2 spsk. Maizena

Sådan gør du

  • Hæld vand, brun farin, soja, honning, hvidløg og stødt ingefær i en lille gryde.
  • Kog blandingen op og lad den koge ved middel varme i cirka. 5 minutter.
  • Udrør maizena i lidt koldt vand i en lille skål, til du har en glat og fin blanding uden klumper.
  • Hæld maizenablandingen i saucen og lad den simre, til den har den ønskede konsistens. Den skal have cirka samme konsistens som flydende honning (saucen bliver lidt tykkere, når den er kold, så lav den ikke alt for tyk). Sker det, kan du blot fortynde den med lidt vand.
  • Afkøl saucen og hæld den på en rengjort flaske, syltetøjsglas eller lignende. 
  • Saucen kan holde sig et par uger i køleskabet.