
Opskrift på tamagoyaki japansk Æggeommelet
En lækker opskrift som ikke mange kender. Den er simpel og smager fantastisk.
Min dejlige hustru som er halv japaner har gennem hele sin barndom fået denne ommelet, nu giver vi den videre til vores børn – og de elsker den.
Hvis du som mange andre er vild med sushi, og spiser “ægte” sushi på restauranter, er du med sikkerhed stødt på den.
Selve opskriften er fra min nu desværre afdøde svigermor. Den er simplificeret og nok gjort mere børnevenlig, men det er den vi kender – og elsker.

Tamagoyaki Japansk Æggeommelet
Ingredienser
- 6 stk. Æg pasturiseret
- 4 spsk. Soya Svigermor sagde - kun Kikkoman
- 2 spsk. Sukker
- 1 knivspids Det tredje krydderi smagsforstærker, kan undværes
Sådan gør du
- Bland det hele sammen, det er svært at sætte egentlige mængder på. Hos os er det meget forskelligt hvordan vi kan lide vores omelet. Nogen er til mere soya og nogen er til en mere sød ommelet. Men reglen er, smag på massen. Den færdige omelets endelige smag kan nemt fonemmes i massens smag. Når alt er blandet skal den steges op som vist på videoen i linket herunder.
- En smule æg på panden, vend det sammen til en lang smal æggekage. Hæld lidt mere masse på bag ved, løft omeletten og lad lidt løbe ind under. Steg det af og vend omeletten over, og gentag denne proces.
- Den færdige omelet kan nu skæres i skiver og bruges som tilbehør til en karryret, madpakken, eller som originalt, til Sushi som skiver på Nigiri eller lange smalle stykker til sushiruller.
- Billeder fra egne kreationer i eget køkken.
- Velbekomme.