Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tahina-sauce

Jens Folke KøkkenkemistenKøkkenkemisten
 

Jens Folke, også kendt som Køkkenkemisten har altid brændt for at lave kvalitetsmad af gode råvarer og gerne helt fra grunden. Han fileterer fisk, slagter lam, opskærer rådyr, grise og gæs, laver pålæg og pølser, salter, varm- og koldrøger, tilbereder sous vide, samler spisesvampe og sanker vilde planter. Han har tidligere holdt kokkekurser for LOF i Holbæk, og fra 2014-2022 har han haft artikler i næsten hvert nummer af Dansk Kemi. Han er tourguide i Foreningen til Svampekundskabens Fremme, medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og skriver som forsker om gastronomi på Lex.dk, Danmarks on-line nationalleksikon.

22. november 2024
Lav en nem og lækker tahina-sauce – perfekt som dressing til salater, dip til fladbrød eller som tilbehør til falafler. Klar på få minutter!
Tahina Sauce

Opskrift på tahina-sauce

Tahina-sauce er en cremet og alsidig dressing fra Nordafrika og Mellemøsten, lavet med lys tahina, citronsaft, hvidløg og salt. Den er kendt for sin nøddede smag og silkebløde konsistens, som gør den til et perfekt tilbehør til salater, grillede grøntsager, falafler eller som dip til fladbrød. Med få ingredienser og minimal forberedelsestid er tahina-sauce en nem måde at tilføje et autentisk mellemøstligt touch til dine måltider. Kombiner den med en frisk israeli-salat for en smagfuld og velafbalanceret ret.


Tahina Sauce
Antal: 4 personer

Tahina-sauce

Lav en nem og lækker tahina-sauce – perfekt som dressing til salater, dip til fladbrød eller som tilbehør til falafler. Klar på få minutter!
Forfatter: køkkenkemisten
Ret: Tilbehør
Køkken: Middelhavet
Keyword: citron, hvidløg
Forb. tid: 5 minutter

Ingredienser

Lys Tahina

  • 200 g sesamfrø afskallede, lyse sesamfrø
  • 15 ml olivenolie

Tahina-sauce

  • 150 g lys tahina
  • 125 ml vand
  • 30 g citronsaft
  • 1 fed hvidløg knust
  • 3 g salt

Sådan gør du

Lys Tahina

  • Rist sesamfrøene let på en pande – kun lige til de begynder at skifte farve, og køl dem af.
  • Kom frøene i en blender; start ved lav hastighed og øg til højeste hastighed i løbet af 10 sekunder; fortsæt i 1 min. til sesamfrøene har ændret konsistens til en flydende masse
  • Tilsæt olien og blend i endnu 1 min.

Tahina-Sauce

  • Sørg for at tahina er rørt godt op, så den ikke er skilt i olie og sesam. Bland ingredienserne og tilsæt evt. mere vand til en passende konsistens.

Noter

Tahina-sauce passer godt til en israeli salat med 6 blommetomater, 2 skoleagurker, en rød peberfrugt, skåret i 1 cm terninger med skråtskårne forårsløg, friske korianderblade og en skive fårefetaost. Brug tahina-sauce som dressing og giv det et drys za’atar.
Tip: Lad tomaterne dryppe af i en sigte i ½ time, eller fjern kernerne, så salaten ikke bliver vandet