x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Syltede svampe

PER ASMUSSEN | 15. november 2018

Syltede svampe er fantastiske, da de både kan plukkes selv efter en tur i skoven og nemme at lave. De kræver få ingredienser og bare en smule tålmod. 

Opskriften her er på en lille portion. Det kan sagtens betale sig at lave en større portion, da de kun bliver bedre af at lægge i lagen og trække. 


Syltede svampe

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 50 gram Svampe Helst faste svampe
  • 1.5 deciliter Æbleeddike Kan erstattes af hvidvinseddike
  • 1 tsk. Frisk timian Tørret kan også bruges
  • 5 stk. Peberkorn
  • 1 spsk. Citronsaft Kan erstattes af lime- eller appelsinsaft
  • 1 spsk. Honning

Sådan gør du

  • Start med at sikre at dine svampe er rene. Jeg brugte svampe fra en svampemix, hvor de allerede var rengjorte. Hvis de ikke var det, så skal de børstes rene. 
    Jeg brugte små svampe, hvis du bruger større, så skal de deles i kvarte.
    Få eddiken i kog sammen med honningen. Når honningen er opløst tilsættes timian, peberkorn og citronsaften.
    Placer svampene i lagen og lad det simre et par minutter (2-4 minutter afhængig af størrelsen).
    Syltede svampe
    Skold et patentglas og hæld svampene og lagen i glasset.
    Lad det afkøle og de er klar til at blive spist. De bliver dog bedre af trække til dagen efter.
    Syltede svampe

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.