Syltede svampe er fantastiske, da de både kan plukkes selv efter en tur i skoven og nemme at lave. De kræver få ingredienser og bare en smule tålmod.

Syltede svampe er fantastiske, da de både kan plukkes selv efter en tur i skoven og nemme at lave. De kræver få ingredienser og bare en smule tålmod.
Opskriften her er på en lille portion. Det kan sagtens betale sig at lave en større portion, da de kun bliver bedre af at lægge i lagen og trække.

Syltede svampe
Syltede svampe er fantastiske, da de både kan plukkes selv efter en tur i skoven og nemme at lave. De kræver få ingredienser og bare en smule tålmod.
Udskriv
Pin
Antal: 2 personer
Ingredienser
- 50 gram Svampe Helst faste svampe
- 1.5 deciliter Æbleeddike Kan erstattes af hvidvinseddike
- 1 tsk. Frisk timian Tørret kan også bruges
- 5 stk. Peberkorn
- 1 spsk. Citronsaft Kan erstattes af lime- eller appelsinsaft
- 1 spsk. Honning
Sådan gør du
- Start med at sikre at dine svampe er rene. Jeg brugte svampe fra en svampemix, hvor de allerede var rengjorte. Hvis de ikke var det, så skal de børstes rene.
- Jeg brugte små svampe, hvis du bruger større, så skal de deles i kvarte.
- Få eddiken i kog sammen med honningen. Når honningen er opløst tilsættes timian, peberkorn og citronsaften.
- Placer svampene i lagen og lad det simre et par minutter (2-4 minutter afhængig af størrelsen).
- Skold et patentglas og hæld svampene og lagen i glasset.
- Lad det afkøle og de er klar til at blive spist. De bliver dog bedre af trække til dagen efter.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.