
Opskrift på syltede pærer
Jeg elsker at plukke en pære fra træet, sætte tænderne i den og smage alle de fine nuancer. Men lige så meget holder jeg også af at sylte frugterne i en sukkerlage med vanilje og spise dem med is, flødeskum eller råcreme.
De syltede pærer har en intens frugtsmag, og den klistrede, sirupsagtige lage har en sommerlig sødme, som med fordel kan balanceres ved at blive serveret med et syrligt sidekick. Lidt revet appelsin eller citron i cremen eller flødeskummen vil derfor kun være på sin plads.
Der bliver 2 glas af denne opskrift.

Syltede pærer
Ingredienser
- 1 kilogram Pærer
- 500 gram Sukker
- 2 deciliter Vand
- 1/2 deciliter Eddike
- 1 stk. Vaniljestang
Sådan gør du
- Pærerne kan både syltes med og uden kernehus, men jeg vil anbefale, at du fjerner kernehuset ved store frugter, da det ofte bliver sejt – selv ved syltning. Du fjerner kernehuset ved at halvere pærerne og skære det ud med en kniv.
- Skyl og skræl pærerne.
- Halver frugterne og fjern kernehuset, stilken i toppen og blomsten i bunden.
- Flæk vaniljestangen og bland kornene med sukkeret.
- Hæld eddike og vand i en gryde og lad vaniljestang og sukker følge med.
- Kog til alt sukkeret er opløst og læg forsigtigt pærerne ned i sukkerlagen.
- Skru ned for varmen og lad pærerne koge til de mørner. Afhængig af frugternes størrelse tager det mellem 5 og 10 minutter.
- Stik i pærerne med en gaffel eller spidsen af en kniv for at tjekke, om de er møre.
- Når de mærkes bløde, lægges de i skoldede sylteglas.
- Lagen koges ind yderligere 5 minutter, så den tykner en smule, før den hældes over pærerne.
- Luk glasset med det samme.
- Uåbnede glas, der opbevares mørkt og køligt, kan holde sig op til 6 måneder. Åbnede glas holder sig friske i køleskabet 1-2 uger.