Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pæretærte

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

11. juli 2018
Vi giver dig en opskrift på den fantastiske og velsmagende pæretærte serveret med creme fraiche med vanilje.

Opskrift på pæretærte

Vi giver dig en opskrift på den fantastiske og velsmagende pæretærte serveret med creme fraiche med vanilje.

Hjemme hos os hedder den en “Per-tærte”, opkaldt efter min mand. Jeg serverede den faktisk til ham første gang jeg inviterede ham hjem til mig selv i min lille lejlighed i Aarhus.

Han kunne ikke lide pærer, men af ren høflighed spiste han den alligevel.

– I dag er den så én af hans favorittærter 😉

Udfordringen med mørdej er, at man skal passe på, at smørret ikke bliver for varmt/blødt undervejs – det betyder, at man ikke skal arbejde for meget med det.

Af samme årsag laver jeg aldrig tærter med mørdej om sommeren, da det simpelthen er for vanskeligt

Denne pæretærte er den perfekte kombi af de søde, danske pærer og den skønneste sprøde mørdej!

Servings: 6 personer

Pæretærte

Vi giver dig en opskrift på den fantastiske og velsmagende pæretærte serveret med creme fraiche med vanilje.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Fransk
Keyword: Dessert, Tærte
Forb. tid: 1 time 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

  • 4 deciliter Hvedemel
  • 1.5 deciliter Sukker
  • 150 gram Smør Stuetempereret
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 stk. Æg
  • 3.5 stk. Pærer Dåsepærer i sukkerlage. Cirka 450 gram svarende til en dåse
  • Sukker Til at drysse ovenpå tærten
  • Vand Til at pensle tærten med
  • 250 gram Creme Fraiche
  • 2 spsk. Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Du kan sagtens sylte dine pærer selv, men vi køber typisk dåsepære i sukkerlage til denne opskrift. De er også allerede halveret, så en stor del af arbejdet er allerede gjort for dig. Dræn dem inden de skal bruges.

Mørdej

  • Sørg for at smørret ikke kommer direkte fra køleskabet, det gør det hele meget nemmere. Skær det i mindre tern og smuldr det sammen med melet i en skål.
  • Bland herefter sukker og vaniljesukker i massen.
  • Ælt dejen sammen med hænderne og ægget. Den må ikke æltes for meget. Sæt den på køl og lad det hvile i 46-60 minutter.
  • Tag mørdejen ud af køleskabet og del den i to. Creme fraiche med vaniljesukker
  • Hæld din creme fraiche i en skål.
  • Rør forsigtigt vaniljesukkeret ind i creme fraichen til det er blandet helt sammen. 

Pæretærte

  • Rul den ud på et meldrysset bord og sørg for at de passer i størrelsen til at de er lidt større end den tærteform eller springform du bruger til tærten.
  • Smør din form i lidt smør og læg den ene dej i bunden.
  • Pres dejen op langs kanten.
  • Placer pærerne med den buede side opad og stilkenden mod midten.
  • Der er plads til cirka 7 halve i tærten.
  • Læg herefter den anden dej over pærerne og tryk dem godt til i kanten.
  • Pensl med koldt vand og drys herefter med lidt sukker. 
  • Bag tærten i midten af ovnen ved 200 grader almindelig ovn i cirka 35-40 minutter.
  • Lad den køle en smule af før servering.