x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pæretærte

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 11. juli 2018

Vi giver dig en opskrift på den fantastiske og velsmagende pæretærte serveret med creme fraiche med vanilje. 


Pæretærte

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dessert, Tærte
Forb. tid: 1 time 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 6 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 4 deciliter Hvedemel
  • 1.5 deciliter Sukker
  • 150 gram Smør Stuetempereret
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 stk. Æg
  • 3.5 stk. Pærer Dåsepærer i sukkerlage. Cirka 450 gram svarende til en dåse
  • Sukker Til at drysse ovenpå tærten
  • Vand Til at pensle tærten med
  • 250 gram Creme Fraiche
  • 2 spsk. Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Du kan sagtens sylte dine pærer selv, men vi køber typisk dåsepære i sukkerlage til denne opskrift. De er også allerede halveret, så en stor del af arbejdet er allerede gjort for dig. Dræn dem inden de skal bruges.
     

    Mørdej

    Sørg for at smørret ikke kommer direkte fra køleskabet, det gør det hele meget nemmere. Skær det i mindre tern og smuldr det sammen med melet i en skål.
    Bland herefter sukker og vaniljesukker i massen.
    Ælt dejen sammen med hænderne og ægget. Den må ikke æltes for meget. Sæt den på køl og lad det hvile i 46-60 minutter.
    Tag mørdejen ud af køleskabet og del den i to.
     

    Creme fraiche med vaniljesukker

    Hæld din creme fraiche i en skål.
    Rør forsigtigt vaniljesukkeret ind i creme fraichen til det er blandet helt sammen.
    Creme fraiche med vaniljesukker
     

    Pæretærte

    Rul den ud på et meldrysset bord og sørg for at de passer i størrelsen til at de er lidt større end den tærteform eller springform du bruger til tærten.
    Smør din form i lidt smør og læg den ene dej i bunden. Pres dejen op langs kanten.
    Placer pærerne med den buede side opad og stilkenden mod midten. Der er plads til cirka 7 halve i tærten.
    Læg herefter den anden dej over pærerne og tryk dem godt til i kanten.
    Pensl med koldt vand og drys herefter med lidt sukker.
     
    Bag tærten i midten af ovnen ved 200 grader almindelig ovn i cirka 35-40 minutter.
    Lad den køle en smule af før servering.
    .Pæretærte
    Pæretærte
    Pæretærte

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'my_deregister_scripts' not found or invalid function name in /home/gastrof1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287