ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Syltede hyben

CHRISTINE | 9. juli 2021
De sødeste hyben

Har du set dem? De orangerøde hyben, der lige nu lyser op på buskene langs stranden. Hvert år ved denne tid fylder jeg en lille kurv med de flotte bær – de er nemlig fantastiske at sylte.

Du får 1 stort glas af denne opskrift, men lav endelig en dobbelt portion. Det kommer du ikke til at fortryde.


Syltede hyben

De sødeste hyben
4 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 1 glas
Forfatter: Christine

Ingredienser

Syltede hyben

  • 500 gram Hyben rensede
  • 375 gram Sukker
  • 1 deciliter Citronsaft
  • 2.5 deciliter Vand
  • 1 stk. Vaniljestang kan udelades

Sådan gør du

  • Start med at rense de friskplukkede hyben: Halver dem, fjern alle kerner, ”kløpulveret” og skyl grundigt.
    Kog sukker, citronsaft og vand op i en gryde, til sukkeret er opløst.
    Læg nu de halverede hyben i sukkerlagen og kom også vaniljestangen i gryden.
    Rør jævnligt de næste 15 minutter, mens bærrene koges møre, og fjern undervejs det gule skum, der dannes i overfladen.
    Hæld til sidst de sukkersyltede hyben på rene, skoldede glas, som lukkes med det samme.
    Opbevares glassene mørkt og køligt kan de holde sig flere måneder. Åbnede glas skal derimod sættes på køl.

Noter

Serveringsforslag

Den bedste måde jeg kan spise de søde hyben på, er i pandekager. Serverer du samtidig en skefuld is til, smelter mit hjerte i begejstring, og jeg er sikker på, at dit vil gøre det samme.
Den søde, intense sommersmag af hyben passer perfekt til de bløde pandekager, men du kan også bruge dem til andre kager eller desserter. Prøv at hakke et par stykker i muffins eller cupcakes som erstatning for bær eller bag dem med i en lækker blondie.
En stærk ost vil også sætte pris på de søde bær, og med et sprødt stykke knækbrød til har du både en god afrunding til middagen og en snack til eftermiddagskaffen.

Om forfatteren


Christine tager dig med fra jord til bord, og viser, hvordan hun serverer de ting, hun dyrker i sin 600 kvm. store køkkenhave.

Følg mig på min hjemmeside her.