
Opskrift på syltede hyben
Har du set dem? De orangerøde hyben, der lige nu lyser op på buskene langs stranden. Hvert år ved denne tid fylder jeg en lille kurv med de flotte bær – de er nemlig fantastiske at sylte.
Du får 1 stort glas af denne opskrift, men lav endelig en dobbelt portion. Det kommer du ikke til at fortryde.

Syltede hyben
Ingredienser
Syltede hyben
- 500 gram Hyben rensede
- 375 gram Sukker
- 1 deciliter Citronsaft
- 2.5 deciliter Vand
- 1 stk. Vaniljestang kan udelades
Sådan gør du
- Start med at rense de friskplukkede hyben: Halver dem, fjern alle kerner, ”kløpulveret” og skyl grundigt. Kog sukker, citronsaft og vand op i en gryde, til sukkeret er opløst. Læg nu de halverede hyben i sukkerlagen og kom også vaniljestangen i gryden. Rør jævnligt de næste 15 minutter, mens bærrene koges møre, og fjern undervejs det gule skum, der dannes i overfladen. Hæld til sidst de sukkersyltede hyben på rene, skoldede glas, som lukkes med det samme. Opbevares glassene mørkt og køligt kan de holde sig flere måneder. Åbnede glas skal derimod sættes på køl.