Blondie

Blondie

15 min
50 min
1  kage
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Dejlig og lækker blondie (brownie med hvid chokolade) der får syrlighed fra dejlige rabarber og salt og knas fra lækre pistacienødder.
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og lækker blondie (brownie med hvid chokolade) der får syrlighed fra dejlige rabarber og salt og knas fra lækre pistacienødder.

Opskriften kommer fra bogen: "Rabarber", skrevet af Søren Staun Petersen.

Ingredienser
300 g Hvid chokolade
200 g Smør
1 Vaniljestang
200 g Sukker
125 g Mel
3 Æg
180 g Pistacienødder (Saltede)
225 g Rabarber
  Honning (Lidt og flydende)
Vejledning

Smelt 200 g chokolade over et vandbad, og smelt smørret i en gryde.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Bland sukker, mel og vaniljekorn i en skål og pisk æggene i blandingen, til den er lidt luftig.

Vend smørret og den smeltede chokolade i blandingen med en dejskraber eller lignende.

Til sidst hakkes pistacienødderne og de sidste 100 g chokolade groft og vendes i blandingen.

Kom dejen i en form.

Skær rabarberne i lange skiver og kom dem oven på dejen.

Pensl dem med lidt honning.

Bag kagen ved 180 °C i cirka 50 minutter.

Husk, at der gerne må følge lidt med op, når du prikker i den.

Lad kagen køle helt af, inden den skæres ud og spises.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen "Rabarber" fra Muusmann Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier