Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Syltede blommer

Lotte Weber21. august 2018
Syltede blommer er et lækkert tilbehør til is, kager og desserter. Denne opskrift er supersmart, da den samme sukkerlage deles i to portioner og tilsættes hver sin spiritus.

Opskrift på syltede blommer

Syltede blommer er et lækkert tilbehør til is, kager og desserter.

Denne opskrift er supersmart, da den samme sukkerlage deles i to portioner og tilsættes hver sin spiritus.

På denne måde kan du ved samme arbejdsindsats lave flere forskellige varianter af blommerne.


Servings: 4 glas

Syltede blommer

Syltede blommer er et lækkert tilbehør til is, kager og desserter. Denne opskrift er supersmart, da den samme sukkerlage deles i to portioner og tilsættes hver sin spiritus.
Author: Lotte Weber
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredients

  • 1.5 kilogram Blommer
  • 2 deciliter Vand
  • 0.5 deciliter Eddike
  • 500 gram Rørsukker
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 1.5 deciliter Rom
  • 1.5 deciliter Portvin
  • Atamon

Instructions

  • Halver blommerne og fjern stenene.  
  • Fordel blommerne i 4 patentglas/sylteglas (skoldede og eventuelt skyllet i atamon).
  • Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. "Mos" vanillekornene sammen med lidt af sukkeret for at skille kornene ad. 
  • Kom vand, eddike, vanillesukker og sukker i en gryde og giv det et opkog. 
  • Når sukkeret er opløst, tages blandingen af varmen.
  • Den ene halvdel af sukkerlagen tilsættes rom, og den anden halvdel tilsættes portvin.
  • Hæld romlagen over blommerne i to af glassene og hæld portvinslagen over blommerne i de to andre glas.
  • Luk glassene og opbevar dem køligt.