x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Syltede blommer

LOTTE WEBER | 21. august 2018

Syltede blommer er et lækkert tilbehør til is, kager og desserter.

Denne opskrift er supersmart, da den samme sukkerlage deles i to portioner og tilsættes hver sin spiritus.

På denne måde kan du ved samme arbejdsindsats lave flere forskellige varianter af blommerne. 


Syltede blommer

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 glas
Forfatter: Lotte Weber

Ingredienser

  • 1.5 kilogram Blommer
  • 2 deciliter Vand
  • 0.5 deciliter Eddike
  • 500 gram Rørsukker
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 1.5 deciliter Rom
  • 1.5 deciliter Portvin
  • Atamon

Sådan gør du

  • Halver blommerne og fjern stenene.  
    Syltede blommer
     
    Fordel blommerne i 4 patentglas/sylteglas (skoldede og eventuelt skyllet i atamon).
     
    Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. "Mos" vanillekornene sammen med lidt af sukkeret for at skille kornene ad. 
     
    Kom vand, eddike, vanillesukker og sukker i en gryde og giv det et opkog. 
     
    Når sukkeret er opløst, tages blandingen af varmen.
     
    Den ene halvdel af sukkerlagen tilsættes rom, og den anden halvdel tilsættes portvin.
     
    Hæld romlagen over blommerne i to af glassene og hæld portvinslagen over blommerne i de to andre glas.
     
    Syltede blommer
     
    Luk glassene og opbevar dem køligt.  
     

Om forfatteren