Syltede blommer er et lækkert tilbehør til is, kager og desserter. Denne opskrift er supersmart, da den samme sukkerlage deles i to portioner og tilsættes hver sin spiritus.

Opskrift på syltede blommer
Syltede blommer er et lækkert tilbehør til is, kager og desserter.
Denne opskrift er supersmart, da den samme sukkerlage deles i to portioner og tilsættes hver sin spiritus.
På denne måde kan du ved samme arbejdsindsats lave flere forskellige varianter af blommerne.

Servings: glas
Syltede blommer
Syltede blommer er et lækkert tilbehør til is, kager og desserter. Denne opskrift er supersmart, da den samme sukkerlage deles i to portioner og tilsættes hver sin spiritus.
Ingredients
- 1.5 kilogram Blommer
- 2 deciliter Vand
- 0.5 deciliter Eddike
- 500 gram Rørsukker
- 1 stk. Vaniljestang
- 1.5 deciliter Rom
- 1.5 deciliter Portvin
- Atamon
Instructions
- Halver blommerne og fjern stenene.
- Fordel blommerne i 4 patentglas/sylteglas (skoldede og eventuelt skyllet i atamon).
- Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. "Mos" vanillekornene sammen med lidt af sukkeret for at skille kornene ad.
- Kom vand, eddike, vanillesukker og sukker i en gryde og giv det et opkog.
- Når sukkeret er opløst, tages blandingen af varmen.
- Den ene halvdel af sukkerlagen tilsættes rom, og den anden halvdel tilsættes portvin.
- Hæld romlagen over blommerne i to af glassene og hæld portvinslagen over blommerne i de to andre glas.
- Luk glassene og opbevar dem køligt.