Opskrift på syltede beder
Jeg synes, det er helt vildt hyggeligt at sylte, og jeg føler mig altid som en rigtig haus frau imens! Udover dét er resultatet selvfølgelig også super lækkert. Intet frokostbord uden hjemmesyltede rødbeder, asier, syltede rødløg eller agurkesalat (hvis man spørger mig).
Nu ville jeg prøve at bruge de flotte bolsjebeder til en omgang syltning, og jeg tænkte, at det kunne være flot at blande dem med gule beder. Bolsjebeder er nok de smukkeste beder, der overhovedet findes, men jeg synes nu også, de gule sætter prikken over i’et.
Det er lidt forskelligt, hvad jeg vælger at bruge af eddike, men denne gang besluttede jeg mig for at bruge æbleeddike. Smagen er mere karakteristisk end almindelig lagereddike.

Syltede beder
Ingredienser
- 500 gram Æbleeddike
- 250 gram Vand
- 250 gram Sukker
- 1 stk. Laurbærblad
- 0.5 spsk. Peberkorn
- 0.5 spsk. Salt
- 5 Beder både gule- og bolsjebeder
Sådan gør du
- Hæld æbleeddike, sukker og vand i en gryde og bring det i kog.
- Tilsæt laurbærblad, peberkorn og salt til lagen.
- Tag gryden af komfuret, når alt sukkeret er opløst.
- Imens lagen køler af, klargør du bederne: Skræl dem og skær dem i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern. Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du i stedet bruge en kartoffelskræller - det fungerer ganske udmærket!
- Skold et sylte-/patentglas og skyl det eventuelt med Atamon. Hvis glasset er godt desinficeret, kan bederne holde sig i månedsvis.
- Kom bederne i glasset og hæld lagen over dem, så de dækkes.
- Luk glasset til og sæt det på køl. Lad det stå og trække i et par dage. Herefter er de klar til servering.