x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sushi rice balls

LINDHARDT OG RINGHOF | 10. august 2020

Vegansk frokost der kan laves med rester og leder tankerne henimod en dejlig sushi ret.

Vi har opskriften fra bogen: “Grønne madpakker“, skrevet af Louisa Lorang. Hun skriver følgende om opskriften:

“Opskriften her er mere en inspiration end en opskrift. Lav teriyakien, og brug en rest ris til at lave de små sushiriceballs.”


Sushi rice balls

No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 1 person
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

Teriyaki

  • 0.25 deciliter Vand
  • 1 deciliter Brun farin
  • 1 deciliter Soja
  • 2 tsk. Frisk ingefær fintrevet
  • 1 spsk. Majsstivelse
  • 1 spsk. Vand
  • 1 spsk. Risvineddike

Sushiriceballs

  • Ris hvide og kogte
  • Sukker lidt
  • Eddike lidt
  • Avocado valgfri
  • Kimchi valgfri
  • Peanutbutter valgfri
  • Edamamebønner valgfri
  • Limesaft
  • Sesamfrø
  • Agurk tynde skiver
  • Nori tang skåret i bånd - kan udelades

Sådan gør du

Teriyaki

  • Kom vand, farin, soja og ingefær i en kasserolle, og lad det koge i cirka 5 minutter.
    Rør majsstivelsen med lidt koldt vand, og pisk den i gryden.
    Lad det simre i et par minutter.
    Tag saucen af varmen, og lad den køle af. 
     

Sushiriceballs

  • Rør risen med lidt eddike og sukker.
    Form små kugler af ris.
    Fyld dem med f.eks. avocado, kimchee, peanutbutter eller edamamebønner.
    Dryp eventuelt med lidt limesaft.
    Luk dem, så risen dækker, og rul dem i sesamfrø.
    Dæk dem med agurk, eller pynt med bånd af noritang.
    Pak dem i madpakken med teriyaki til at dyppe i. 

Noter

TIP: Du kan sagtens lave dem ”rigtigt”. Køb da sushiris, og følg kogeanvisningen. Smag risene til, når de er varme, med sukker og eddike. 
 

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Grønne madpakker

Vi har opskriften fra bogen: "Grønne madpakker"