Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Surf ‘n Turf – oksemørbrad og jomfruhummer

Anny Fogsgaard Søstrøm27. september 2018

Opskrift på surf ‘n turf – oksemørbrad og jomfruhummer

Surf n Turf er en amerikansk opfindelse, hvor oksekød og skaldyr kombineres i samme servering.

Retten indeholder altid oksekød, og skaldyrene kan f.eks. være muslinger, tigerrejer eller jomfruhummere- ofte en blanding.

I denne opskrift anvender vi oksemørbrad og jomfruhummerhaler, der vendes i olie og hvidløg og derefter grilles.

Server med et lækkert tilbehør og en god rød- eller hvidvin – velbekomme!


Antal: 2 Personer

Surf 'n Turf - oksemørbrad og jomfruhummer

Forfatter: Anny Fogsgaard Søstrøm
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 8 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. oksebøffer af oksemørbrad, cirka 400 gram i alt
  • 8 stk. Jomfruhummerhaler
  • 2 clove Hvidløg presset
  • 3 slice Olivenolie
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at måle bøfferne for at kunne beregne den nøjagtige stegetid. Med tiden vil du kunne gøre dette på "øjemål", men de første par gange er det en god ide at tage en lineal eller et målebånd til hjælp.  
    Tag bøfferne ud af køleskabet og drys dem med salt.
    Lad dem ligge og trække ved stuetemperatur i cirka 30 minutter.
    Aftør dem med et viskestykke eller køkkenrulle, og de er klar til brug.
    Rør olivenolien sammen med knust hvidløg, salt og peber.
    Vend jomfruhummerhalerne i blandingen og lad dem trække i 5-10 minutter inden tilberedning.
    Pensl bøfferne med olivenolie og drys let med salt og peber.
    Grill dem på en varm grill i det antal minutter, der passer til bøffernes tykkelse.  
    Er din bøf f.eks. tre centimeter tyk, skal den have tre minutter på den ene side og tre minutter på den anden side. Sæt et minutur til at ringe, tiden går nemlig hurtigere, end man tror. Vend ikke bøfferne, før de skal grilles på den anden side, og du vil få en perfekt grillet bøf - hver gang! 
    Det er vigtigt, at du ikke vender bøfferne, før tiden er gået, da du så ikke får den lækre, sprøde stegeskorpe, der kendetegner en god bøf. 
    Læg jomfruhummerhalerne på grillen det sidste minut, inden kødet er færdigt.
    Grill halerne, til de netop skifter farve, og tag dem af straks derefter.
    Anret jomfruhummerhalerne oven på oksebøfferne og server f.eks. med kartofler og salat.
    Surf n Turf