Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sundere vegetarisk moussaka

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

8. januar 2023
Et skønt bud på en lækker aftenmenu kunne være en omgang moussaka; lækker kødsovs smækfyldt med grøntsager i lag med kartofler og toppet med cremet ægge/ostesovs…
Sundere vegetarisk moussaka1

Opskrift på sundere vegetarisk moussaka

Et skønt bud på en lækker aftenmenu kunne være en omgang moussaka; lækker kødsovs smækfyldt med grøntsager i lag med kartofler og toppet med cremet ægge/ostesovs…

Jeg har brugt plantefars i den her udgave og stopfyldt kødsovsen med grøntsager – men er man ikke til den vegetarisk version, kan man bare bruge hakket oksekød.

I stedet for klassisk mornaysovs til toppen, har jeg lavet en lynhurtig sovs bare af æg, mælk og lidt parmesan – den er både hurtigere og lettere på kulhydrater og fedt – men igen, sværger du til den mere klassiske version laver (eller køber) du bar en mornaysovs og topper med…

Vil du gerne slippe for kartoflerne, kan du erstatte dem at auberginer.

Af grøntsager til kødsovsen bruger du, hvad du har og så er det ellers bare at smage til med masser af krydderier og et skvæt rødvin.


Sundere vegetarisk moussaka1
Antal: 4 personer

Sundere vegetarisk moussaka

Et skønt bud på en lækker aftenmenu kunne være en omgang moussaka; lækker kødsovs smækfyldt med grøntsager i lag med kartofler og toppet med cremet ægge/ostesovs…
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Middelhavet, Vegetarisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

Vegetarisk kødsovs

  • 2 stk. Løg finthakket
  • 3 fed Hvidløg finthakket
  • Smør til stegningen
  • 400 gram Plantefars
  • 2 dåser Hakket Tomater
  • 2 spsk. Soltørrede tomater finthakket
  • 1/2 stk. Squash groftrevet
  • 2 deciliter Majs
  • 2 deciliter Ærter
  • 1 dåse Tomatpure lille dåse, cirka 70 gram
  • 1 spsk. Oregano tørret
  • 2 tsk. Timian tørret
  • 1/2 spsk. Paprika
  • 1/2 tsk. Spidskommen stødt
  • 1/2 tsk. Kanel stødt
  • 1/2 tsk. Stødt chili
  • 1/2-1 deciliter Rødvin kan udelades
  • Salt og Peber

Derudover

  • 300 gram Kartofler skrællede og skåret i tynde skiver
  • 1 spsk. Smør til det ovnfaste fad

Sovs

  • 6 stk. Æg
  • 1,5 deciliter Mælk
  • 1 deciliter Parmesan revet
  • 1 spsk. Maizena
  • Salt og Peber

Sådan gør du

Vegetarisk kødsovs

  • Svits løg og hvidløg gyldne og bløde i lidt smør i en stor gryde. Tilsæt farsen og lad det brune.
  • Tilsæt alle grøntsager og øvrige ingredienser og lad “kød”sovsen simre 10 minutters tid.
  • Imens skrælles kartoflerne og skære dem i helt tynde skiver.
  • Smag sovsen til og læg den i lag med kartofler i et smurt ovnfast fad – start og slut med et lag kødsovs.

Sovs

  • Pisk æg sammen med mælk, parmesan, maizena og krydderier og hæld blandingen i fadet.
  • Tilbered 45 min i en 200 grader forvarmet ovn (alm ovn)
  • Server med et drys persille

Noter

Sundere vegetarisk moussaka1 Sundere vegetarisk moussaka1