x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sukkerfri kage

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 7. februar 2019

Glutenfri, sukkerfri og laktosefri kage. Selvom kagen er fri for hvedemel, sukker, smør og mælk, så kan man sagtens få et godt resultat ud af det alligevel.

Jeg lavede denne kage til en dejlig veninde der er gluten- og laktoseallergiker. Det bliver bestemt ikke sidste gang at vi laver denne kage.

Jeg er ikke fan af dadler selv, men smagen af dem kommer ikke frem, så nu har jeg fundet en måde at spise dadler på.


Sukkerfri kage

1 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 110 gram Mørk chokolade Minimum 75 % - jeg brugte 82 % til denne opskrift
  • 100 gram Kokosolie
  • 150 gram Dadler Udstenede og gerne bløde
  • 1 deciliter Vand Cirka
  • 3 stk. Æg
  • 25 gram Kakao pulver
  • 1 pinch Salt God flagesalt
  • Hindbær Til pynt

Sådan gør du

  • Smelt kokosolie med chokoladen i en skål over et vandbad.
    Kom dadler og vand i en blender. Blend det hårdt indtil du har en fin pure.
    Kom din pure, æg, salt og kakaopulver i skålen med chokolademassen.
    Rør godt rundt indtil den har en fin og ensartet masse.Hæld massen i en springform.
    Bag kagen i ovnen ved 20-25 minutter ved 175 grader varmluft. 
    Kagen skal afkøle før den spises.
    Den minder lidt om en brownie i konsistensen og den bliver bestemt ikke dårligere af at stå til dagen efter.
    Sukkerfri kage
    Sukkerfri kage

Noter

Jeg brugte en på 22 eller 24 cm springform til opskriften. Den er for stor, da jeg synes at min kage blev for lav. Næste gang tror jeg at jeg bruger en på 15-18 cm i stedet for og give den 5 minutter mere i ovnen.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.