
Stikkelsbærgrød med fløde eller mælk.
Vi har opskriften fra bogen: “Klimakløgtigt Kagekalas“, hvor forfatteren Jasmin Gabay skriver følgende om opskriften:
“Stikkelsbærret er et bær, som er gået lidt i glemmebogen. Men nobody puts baby in a corner. Lad os få stikkelsbærret tilbage! Det kan heldigvis findes på mange pluk-selv-farme. Ud og pluk, og hjem og lav syltetøj eller grød.”

Ingredienser
- 500 gram Stikkelsbær
- 200 gram Sukker
- 1 spsk. Maizena
- 1 deciliter Vand
Sådan gør du
- 1. Klip blomsterne af stikkelsbærrene. Kom bærrene i en gryde med sukkeret og lad det simre. Det må ikke bulderkoge. Lad det simre i 10-20 minutter, alt afhængigt af hvor modne dine bær er, og hvor blød du kan lide din grød. Jo længere den koger, des mere udkogte vil dine bær være. 2. Hvis du vil jævne den yderligere, røres maizenaen ud i vandet og tilsættes grøden. Kog den godt op, mens den tykner. 3. Hæld grøden i en skål og afkøl. Drys et tyndt lag sukker på toppen, så grøden ikke trækker skind. 4. Server stikkelsbærgrøden afkølet med fløde eller mælk.
Noter
Om forfatteren
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.