Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Stikkelsbærgrød

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

10. august 2020
med fløde eller mælk

Opskrift på stikkelsbærgrød

Stikkelsbærgrød med fløde eller mælk.

Vi har opskriften fra bogen: “Klimakløgtigt Kagekalas“, hvor forfatteren Jasmin Gabay skriver følgende om opskriften:

“Stikkelsbærret er et bær, som er gået lidt i glemmebogen. Men nobody puts baby in a corner. Lad os få stikkelsbærret tilbage! Det kan heldigvis findes på mange pluk-selv-farme. Ud og pluk, og hjem og lav syltetøj eller grød.”


Antal: 4 personer

Stikkelsbærgrød

med fløde eller mælk
Forfatter: Muusmann Forlag
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Stikkelsbær
  • 200 gram Sukker
  • 1 spsk. Maizena
  • 1 deciliter Vand

Sådan gør du

  • 1.    Klip blomsterne af stikkelsbærrene. Kom bærrene i en gryde med sukkeret og lad det simre. Det må ikke bulderkoge. Lad det simre i 10-20 minutter, alt afhængigt af hvor modne dine bær er, og hvor blød du kan lide din grød. Jo længere den koger, des mere udkogte vil dine bær være.
    2.    Hvis du vil jævne den yderligere, røres maizenaen ud i vandet og tilsættes grøden. Kog den godt op, mens den tykner.
    3.    Hæld grøden i en skål og afkøl. Drys et tyndt lag sukker på toppen, så grøden ikke trækker skind.
    4.    Server stikkelsbærgrøden afkølet med fløde eller mælk.

Noter

TIP: Pluk mange bær og frys dem, eller lav dem til syltetøj.