ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Stegt torsk

GOURMETCHEFEN | 30. oktober 2019
med appelsin, linser og krydderurter

Lækker og velsmagende ovnstegt torsk med grønne Puy linser og en hjemmelavet salsa.

Retten er min (Ole Kragekjær Madsen) signaturret fra min bog: “Ja tak! 96 eventyrlige mesterretter“.

Her har jeg sammen med 31 andre tidligere Masterchef deltagere skrevet bogen, hvor vi alle bidrager med 3 signaturretter.


Antal: 2 personer

Stegt torsk

med appelsin, linser og krydderurter
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Gourmetchefen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Torsk

  • 400 gram Torsk eller lange-filet med skind Skal og saft fra en halv appelsin
  • 0.5 stk. Appelsin skal og saft
  • 2 tsk. Sennep fuldkorns
  • 2 spsk. Olivenolie

Linser

  • 250 gram Linser grønne Puy linser
  • 100 gram Brøndkarse
  • 50 gram Bredbladet persille hakket
  • 50 gram Dild hakket

Salsa

  • 0.5 deciliter Kapers afdryppede og let-hakkede
  • 0.25 stk. Forårsløg finthakket
  • 0.25 stk. Rød peberfrugt finthakket
  • 0.25 stk. Peberfrugt grøn. Finthakket
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Honning lys
  • Bredbladet persille
  • Citrontimian
  • 1 stk. Citron saft og skal

Sådan gør du

Fisken 

  • Varm ovnen op til 180 grader varmluft.
    Læg hver filet på bagepapir med skindsiden nedad.
    Bland appelsinsaft, sennep, olivenolie og krydderier og drys det over fileterne.
    Træk siderne af bagepapiret op og vrid kanterne sammen for at lave individuelle pakker.
    Placer pakkerne på en bageplade og bag i ovnen i 10 minutter, indtil fisken er færdig.
    Fisken er færdig når den ’flager let’ når du presser på den med en kniv. 
     

Linser 

  • Varm linserne efter pakningsinstruktioner.
    Bland derefter med appelsinsaft, resterende olie, brøndkarse, krydderurter og krydderier.
    Fordel linserne og top hver med en filet. kom lidt af den stegesaft, der er tilbage i papiret, over fisken. 
     

Servering 

  • Kom salsa under fisken og pynt med hel brøndkarse, dild eller basilikum. 

Om forfatteren


Ole Kragekjær Madsen: Fotograf, kogebogsforfatter, eventplanlægger. For mig skaber mad glæde og gode samtaler.

Masterchef kogebog

Bogen kan købes her