x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Stegt palmekål

PER ASMUSSEN | 28. oktober 2021
Lækker og hurtig måde at tilberede palmekål på. Ved at lynstege den, så får du en kål der både minder om sprødstegt grønkål, dog med lidt bid stadigvæk.
Stegt palmekål

Lækker og hurtig måde at tilberede palmekål på.

Hvis du ikke kender kålen, så er det en toscansk sortkål, der minder om en blanding af savojkål og grønkål.

Ved at lynstege den, så får du en kål der både minder om sprødstegt grønkål, dog med lidt bid stadigvæk.

Palmekål passer godt med en simreret, hvor du f.eks. kan servere dem stegte som jeg har gjort her, eller placer dem ovenpå simreretten under låg i et par minutter før servering, så får du også et dejligt kål der passer godt til retten.


Stegt palmekål

Stegt palmekål

Lækker og hurtig måde at tilberede palmekål på. Ved at lynstege den, så får du en kål der både minder om sprødstegt grønkål, dog med lidt bid stadigvæk.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Forret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Kål
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 200 gram Palmekål
  • Olie til stegningen
  • Salt

Sådan gør du

  • Skær bunden af kålen.
  • Tænd en pande på relativ høj varme (10 ud af 14 på mit komfur) og kom olie på når den er varm.
  • Kom de hele stykker palmekål på panden og steg dem i 4 minutter.
  • Vend dem og steg dem 4 minutter mere.
  • Placer dem på et rent viskestykke og dup dem tørre på begge sider.
  • Krydr med salt og server straks.

Noter

Stegt palmekål

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.