x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Grønkål i ovn

PER ASMUSSEN | 15. januar 2021
Sunde og lækre grønkålschips

Kål er noget af det sundeste, man kan spise, men det kan ind i mellem være vanskeligt at finde på nye måder at servere den sunde grøntsag på.

Prøv at lave chips af grønkålsblade, det er supernemt, og så er det både sundt og fedtfattigt! 

Server de lækre, sprøde grønkålschips med en dip af mayonnaise og cremefraiche, smuldr dem over en suppe eller brug dem som et sprødt, knasende og vegetarisk element i en sandwich eller burger. 

For mit vedkommende var det en let måde at få introduceret denne kål til min 4 årige datter, der normalt siger nej til kål.


Grønkål i ovn

Sunde og lækre grønkålschips
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • Grønkål
  • Olivenolie
  • Salt

Sådan gør du

  • Fjern stokken fra grønkålen og kasser den.
    Skyl grønkålen godt og skær bladene i grove stykker.
    Dup dem tørre med et rent viskestykke.
    Kom grønkålen i en frysepose og hæld olie og salt i posen. Masser/ryst posen, så olien fordeles på al grønkålen. 
    Bages i ovnen i 25-30 minutter ved 150 grader almindelig ovn.
    Tag dem ud og hæld dem i en stor skål med fedtsugende papir/køkkenrulle.
    De bliver knasende sprøde herefter.
    Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.