
En rigtig skøn forårs-/sommerret.
Det er stadig sæson for hornfisk, så det skulle lige udnyttes forleden aften.
Jeg fik fiskemanden til at filetere fisken og lade benene sidde. Benene er nemlig med til at give smag til kødet.
Fileterne smurte jeg med en blanding af sennep og honning, hvorefter de blev paneret i mel. Det blev virkelig lækkert. Jeg serverede fisken med en frisk fennikelsalat og nye kartofler. Her kan du se, hvordan du koger de perfekte nye kartofler.

Stegt hornfisk med ben
Ingredienser
Paneret hornfisk
- Hornfisk fileter
- Sennep
- Honning flydende
- Salt og peber friskkværnet
- Hvedemel
- Olie smagsneutral, til stegning
Fennikelsalat
- fennikel
- Rucola
- Æbler
- Rødløg
- Honning
- Eddike
- Citronsaft
- Olivenolie
Sådan gør du
Paneret hornfisk
- Lav en blanding af lige dele sennep og honning og smør det på kødsiden. Drys med friskkværnet salt og peber.
- Luk dem sammen og vend dem i mel (så der kun kommer mel på skindsiden.
- Varm olien op på en pande.
- Steg fisken i cirka 5 minutter på hver side - først på skindsiden, derefter på kødsiden.
Fennikelsalat
- Skræl fennikel og skær den ud i tynde skiver.
- Skyl rucolaen.
- Skyl æblet og skær det ud i mundrette bidder.
- Pil rødløget, skær det over i to og del det i ringene.
- Bland det hele sammen i en skål
- Bland honning, eddike, citronsaft og olivenolie sammen i en lille skål og hæld det udover salaten.
- Vend det hele sammen, så dressingen bliver godt fordelt.
Om forfatteren
Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?