
Opskrift på sprøde gulerodsboller med kerner
Den anden dag fik vi suppe til aftensmad, og hvad hører mere til suppe end nogle rigtig gode hjemmelavet boller?
Jeg elsker at bruge gulerødder i bagværk, brødet bliver virkelig saftigt og lækkert.
En anden ting jeg elsker når jeg bager er at bruge bagestål.
Du får så lækker en sprød skorpe.

Sprøde gulerodsboller med kerner
Grej
- Ildfast fad Til damp i ovnen
Ingredienser
- 550 gram Hvedemel med højt proteinindhold
- 450 gram Vand
- 25 gram Gær
- 15 gram Salt
- 50 gram Solsikkekerner
- 50 gram Græskarkerner
- 100 gram Revet gulerødder
Sådan gør du
- vand og gær kommes op i en rørskål og røres sammen
- kom alle de andre ingredienser i på nær salt
- rør det sammen på lav hastighed i 2 minutter herefter tilsættes salten og nu røres dejen på fuld styrke i 8-10 minutter eller til dejen begynder at klaske på siden af rørskålen
- dejen kommes i en bøtte, som er smurt med lidt olie
- nu skal dejen stå og hæve 1 times tid, et lunt sted til den er mindst dobbelt størrelse (kan godt tage lidt længere tid afhængig af temperaturen)
- dejen hældes forsigtigt ud på et lidt meldrysset bord, og dejen hakkes ud og kommes på bagepapir med bagespade under (jeg bruger den der hører med til bagestålet)
- ovnen varmes op til 250 grader varmluft, og bollerne kommes i ovnen på bagestålet med ca. 1 dl kogende vand i bunden i et ildfast fad (så der kommer damp i ovnen)
- bollerne skal cirka bage 15 minutter til de er godt brune, herefter køles bollerne lidt ned på en rist
Følg mig på Instagram her.