
Opskrift på sprøde brunkager med pistacie
Smagfulde og sprøde brunkager:
Nu står december lige for døren, og hvad hører sig mere til end lækre brunkager.
Herhjemme har vi rigtig fået gang i juleriet, hvilket også betyde, at småkager og julepynt er blevet stillet frem.
Jeg synes også, at brunkager er en perfekt værtinde gave, cellofan og bånd omkring og så er de perfekte at forkæle værtinden med.
Denne brunkage er lidt en “luksus” udgave, idet der indgår pistacie, dem kan man selvfølgelig også undlade, hvis ikke man er vild med dem som jeg er.

Sprøde brunkager med pistacie
Ingredienser
- 250 gram Smør
- 150 gram Lys sirup
- 250 gram Brun farin
- 500 gram Hvedemel
- 150 gram Mandler smuttede
- 50 gram Pistacienødder
- 5 tsk. Kanel
- 3 tsk. Stødt ingefær
- 1 tsk. Stødte nelliker
- 1 tsk. Allehånde stødt
- 2 stk. Appelsin skallen fra 2 hele og saften fra en 1/2
- 2 tsk. Potaske
Sådan gør du
- Smør, sirup og brun farin kommes i en gryde. Varmes op ved middelvarme, til det lige smelter (pas på det ikke koger). Tag det herefter af.
- Bland alle krydderierne (på nær potaske) sammen med de smuttede mandler, pistacienødder, hvedemel og appelsinskal.
- Potasken oplæses i appelsinsaft fra en halv appelsin. Hæld det nu i gryden til den let afkølet “smørmasse”.
- Hæld nu de tørre ingredienser i og ælt dejen godt sammen.
- Dejen kommes i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
- Sæt dejen på køl i minimum 4 timer eller natten over.
- Dejen tages ud af formen og skæres midt over på langs. Herefter skæres kanterne til så du får en firkant.
- Skær småkagerne ud i cirka 3 mm. Tykke skiver.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i 8-10 minutter ved 175 varmluft (hold godt øje med dem, så de ikke bliver sorte).
Følg mig på Instagram her.