Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Spinattærte med torsk

foodbyelma

Elma er 40 år gammel, bor i Aalborg. Hun er stor livsnyder, og madlavning er hendes stor lidenskab. Maden skal smage godt, men også se lækkert ud.

19. marts 2021
Her er opskrift på en fisketærte som kan laves med torsk, laks eller andet fiskefilet.

Opskrift på spinattærte med torsk

Jeg elsker madtærter. De er nemme og smager vidunderligt. Man kan variere dem og lave tærte af lige det, du har i køleskabet.

Her er opskrift på en fisketærte som kan laves med torsk, laks eller andet fiskefilet.


Antal: 4 personer

Spinattærte med torsk

Her er opskrift på en fisketærte som kan laves med torsk, laks eller andet fiskefilet.
Forfatter: foodbyelma
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Tærtedej

  • 2 spsk. Hørfrø knust
  • 75 gram Fuldkornshvedemel
  • 100 gram Hvedemel
  • 100 gram Smør
  • 3 spsk. Vand
  • 1 tsk. Salt
  • Peber friskkværnet

Tærtefyld

  • 2 stk. Torskefilet skåret i grove tern
  • 4 stk. Æg
  • 2 deciliter Mælk
  • Muskatnød 1 drys, friskrevet
  • 150 gram Spinat frossen

Sådan gør du

Tærtedej

  • Bland alle de tørre ingredienser og smuldr smør i den tørre blanding.
    Hvis nødvendigt, så tilføj 1-3 spsk. vand for at samle dejen.
    Smør en tærteform og pres dejen ud i formen, så den er jævnt fordelt.
    Bag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10 minutter.
     

Tærtefyld

  • Tø spinaten op i en gryde ved lav varme, giv et hurtigt opkog og smag til med muskatnød, salt og peber.
    Bland æg og mælk og fordel det på tærtebunden. Fordel derefter spinat og torsk.
    Sæt tærten i ovnen, og bag den i 20-25 minutter eller til æggemassen er stivnet.
    Mums.