Opskrift på spinattærte med torsk
Jeg elsker madtærter. De er nemme og smager vidunderligt. Man kan variere dem og lave tærte af lige det, du har i køleskabet.
Her er opskrift på en fisketærte som kan laves med torsk, laks eller andet fiskefilet.
Spinattærte med torsk
Ingredienser
Tærtedej
- 2 spsk. Hørfrø knust
- 75 gram Fuldkornshvedemel
- 100 gram Hvedemel
- 100 gram Smør
- 3 spsk. Vand
- 1 tsk. Salt
- Peber friskkværnet
Tærtefyld
- 2 stk. Torskefilet skåret i grove tern
- 4 stk. Æg
- 2 deciliter Mælk
- Muskatnød 1 drys, friskrevet
- 150 gram Spinat frossen
Sådan gør du
Tærtedej
- Bland alle de tørre ingredienser og smuldr smør i den tørre blanding. Hvis nødvendigt, så tilføj 1-3 spsk. vand for at samle dejen. Smør en tærteform og pres dejen ud i formen, så den er jævnt fordelt. Bag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10 minutter.
Tærtefyld
- Tø spinaten op i en gryde ved lav varme, giv et hurtigt opkog og smag til med muskatnød, salt og peber. Bland æg og mælk og fordel det på tærtebunden. Fordel derefter spinat og torsk. Sæt tærten i ovnen, og bag den i 20-25 minutter eller til æggemassen er stivnet. Mums.