Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Spidskålssalat med broccoli, slikærter og avocado

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

23. maj 2024
Dagens grønne indslag; en skøn og simpel basis salat med spidskål, broccoli, slikærter og avocado – lige twistet lidt op med let syrlige tranebær og knasende græskarkerner Det hele er vendt i en hurtig sur/sød vinaigrette.
Spidskålssalat med broccoli, slikærter og avocado

Opskrift på spidskålssalat med broccoli, slikærter og avocado

Dagens grønne indslag; en skøn og simpel basis salat med spidskål, broccoli, slikærter og avocado – lige twistet lidt op med let syrlige tranebær og knasende græskarkerner Det hele er vendt i en hurtig sur/sød vinaigrette.

En salat, der er klar på under 10 minutter og som kan bruges til det meste..
Mængden kan jo varieres, så der kan tilsættes mere eller mindre af spidskål og broccoli. Du kan også tilsætte små tomater i både eller andet grønt, tilføje lidt feta og evt udskifte græskarkerner med pinjekerner eller solsikkekerner. En god og nem salat med mange muligheder.


Spidskålssalat med broccoli, slikærter og avocado
Antal: 4 personer

Spidskålssalat med broccoli, slikærter og avocado

Dagens grønne indslag; en skøn og simpel basis salat med spidskål, broccoli, slikærter og avocado – lige twistet lidt op med let syrlige tranebær og knasende græskarkerner Det hele er vendt i en hurtig sur/sød vinaigrette.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Spidskål lille
  • 1/2 stk. Broccoli
  • 2 stk. Avocado modne
  • 100 gram Slikærter
  • 1 deciliter Tranebær tørrede
  • 1 håndfuld Græskarkerner

Dressing

  • 3 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1 tsk. Sukker el. honning
  • Salt og Peber friskkværnet

Sådan gør du

  • Rør dressingen sammen.
  • Snit kålen helt fint og vend sammen med dressingen, så det lige trækker, mens du laver resten.
  • Del broccolien i små buketter, hæld kogende vand over og lad det trække et minuts tid.
  • Skær avocado i tern og slikærter i mindre stykker.
  • Dræn broccoli for vand, skyl over med koldt vand og vend det i skålen med kål. Vend også slikærter og avocado i.
  • Anret i skål og top med tranebær og kerner, servér.