
Opskrift på spidskålssalat med broccoli, slikærter og avocado
Dagens grønne indslag; en skøn og simpel basis salat med spidskål, broccoli, slikærter og avocado – lige twistet lidt op med let syrlige tranebær og knasende græskarkerner Det hele er vendt i en hurtig sur/sød vinaigrette.
En salat, der er klar på under 10 minutter og som kan bruges til det meste..
Mængden kan jo varieres, så der kan tilsættes mere eller mindre af spidskål og broccoli. Du kan også tilsætte små tomater i både eller andet grønt, tilføje lidt feta og evt udskifte græskarkerner med pinjekerner eller solsikkekerner. En god og nem salat med mange muligheder.

Spidskålssalat med broccoli, slikærter og avocado
Ingredienser
- 1 stk. Spidskål lille
- 1/2 stk. Broccoli
- 2 stk. Avocado modne
- 100 gram Slikærter
- 1 deciliter Tranebær tørrede
- 1 håndfuld Græskarkerner
Dressing
- 3 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 tsk. Dijonsennep
- 1 tsk. Sukker el. honning
- Salt og Peber friskkværnet
Sådan gør du
- Rør dressingen sammen.
- Snit kålen helt fint og vend sammen med dressingen, så det lige trækker, mens du laver resten.
- Del broccolien i små buketter, hæld kogende vand over og lad det trække et minuts tid.
- Skær avocado i tern og slikærter i mindre stykker.
- Dræn broccoli for vand, skyl over med koldt vand og vend det i skålen med kål. Vend også slikærter og avocado i.
- Anret i skål og top med tranebær og kerner, servér.