x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Spidskål sous vide

PER ASMUSSEN | 17. maj 2021

Jeg har i lang tid sværget til at grille spidskål, men her tror jeg at jeg har fundet den bedste måde at tilberede spidskål på.

Efter at have set et afsnit af The Chef Show hvor de fik sous vide tilberedt spidskål der var marineret i kærnemælk, så var det noget jeg var nød til at prøve.

Vejledningen i programmet var ikke specifik, så jeg måtte nørde lidt og forsøge mig frem. Jeg lavede to varianter, hvor jeg dog ikke fandt den store forskel. Jeg skar 2 kvarte stykker spidskål, der begge blev marineret i kærnemælk i et par timer. Den ene skyllede jeg fri for kærnemælken og den anden tilberedte jeg sous vide hvor der stadig var kærnemælk i vakuumposen. Smagsmæssigt synes jeg ikke at der var en stor forskel, men den pose hvor der var kærnemælk i, havde den udviklet sig til en slags friskost, der var lidt svær at fjerne.

Jeg mener at de serverede retten med syltede majroer/æbler og en chilisalsa/sauce. Jeg serverede dem sammen med syltede rødløg og en salsa. Her kan retten stå alene, men de kan sagtens bruges som tilbehør til grillmaden.

Spidskål sous vide


Spidskål sous vide

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 0.5 stk. Spidskål
  • Salt og peber
  • 0.5 liter Kærnemælk kan udelades
  • Syltede rødløg
  • Salsa kan udelades

Sådan gør du

  • Skyl dit spidskål, så du får fjernet jord eller lignende.
    Del det på langs og del det herefter igen på langs, så du har 2 kvarte. Jeg plejer at sige 1 kvart pr. person.
    Krydr kålen med salt og peber og kom den ned i en pose. Hæld kærnemælk på indtil det er dækket til.
    Lad det marinere et par timer, jeg tænker minimum 2 timer og gerne op til 4-6 timer. Har du ikke kærnemælk, så kan du sagtens lave retten uden at det marinerer inden, så skal du dog tilføje smør, olie eller andet fedtstof til din vakuumpose. 
    Skyl kålen under en kold vandhane og dup det tørt med et rent viskestykke.
    Krydr med salt og peber og vakuumpak det.
    Tilbered det i 30 minutter ved 85 grader,
    Tag kålen forsigtigt ud af vakuumposen og tør den godt af.
    Steg kålen på meget høj varme, enten på en grill, grillpande eller pande på alle 3 sider. Giv den lidt længere tid på på ydersiden, så det nærmest bliver helt brændt - du kan altid fjerne det yderste blad.
    Spidskål sous vide

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.