ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Spanakopita

LINDHARDT OG RINGHOF | 24. juni 2019
Hvis du ikke tidligere har smagt Spanakopita, så har du en stor smagsoplevelse til gode! Kombinationen af det fyldige spinat- og fetafyld og de papirstynde flager af filodej er helt eminent.

Vegetarisk og autentisk græsk hverdagsret: Spanakopita.

Hvis du ikke tidligere har smagt Spanakopita, så har du en stor smagsoplevelse til gode! Kombinationen af det fyldige spinat- og fetafyld og de papirstynde flager af filodej er helt eminent. En simpel ret, der trods alt er aldeles delikat.

Denne opskrift er til 2 voksne og 2 børn.

Vi har opskriften fra bogen: “Grøn mad let at lave“, skrevet af af Kirsten Høgh Fogt & Marianne Kastberg. De siger følgende om opskriften:

“Spanakopita er en græsk spinatpie, der kan spises varm, lun eller kold. Den kan serveres som forret eller hovedret, med tzatziki og brød til – og passer også godt til en buffet.”


Spanakopita

Hvis du ikke tidligere har smagt Spanakopita, så har du en stor smagsoplevelse til gode! Kombinationen af det fyldige spinat- og fetafyld og de papirstynde flager af filodej er helt eminent.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • 8 ark Filodej

Spinatfyld

  • 450 gram Spinat Frossen, helbladet
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Porre
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Salt
  • Peber Fra kværn

Fetafyld

  • 200 gram Feta
  • 3 stk. Æg
  • 0.5 tsk. Muskatnød Friskrevet
  • 4 spsk. Parmesan Eller gruyère

Til pensling

  • 50 gram Smeltet smør Eller olivenolie. Cirka.

Tilbehør

  • Tzatziki
  • Brød

Sådan gør du

SPINATFYLD

  • Optø spinaten, og tryk den fri for væde.
  • Pil og hak løget groft.
  • Skyl og snit porren.
  • Svits dem i olie på en stor pande, uden at de tager farve.
  • Hak hvidløg fint og tilsæt sammen med spinat.
  • Smag til med salt og peber.
  • Når væden er næsten helt fordampet, er fyldet færdigt.
  • Tag panden af varmen.

FETAFYLD

  • Smuldr fetaen i en skål.
  • Tilsæt resten af ingredienserne, og rør det sammen.
  • Bland spinatfyldet i fetafyldet.

SÅDAN SAMLER DU PIEN

  • Læg et ark filodej i et firkantet fad eller en bradepande (ca. 25 × 35 cm) – det må gerne hænge ud over kanterne.
  • Pensl dejen med olivenolie eller smeltet smør.
  • Læg 3 ark mere ovenpå – pensl det nye lag hver gang, og husk at holde den resterende dej tildækket af et fugtigt klæde.
  • Og lad bare dejen hænge ud over kanterne – den bliver herligt sprød og ser dekorativ ud. Fordel fyldet ovenpå, og læg 4 ark filodej over – pensl hvert lag.
  • Bag pien i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, til overfladen er gylden og sprød.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof