x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Spanakopita

LINDHARDT OG RINGHOF | 24. juni 2019

Vegetarisk og autentisk græsk hverdagsret: Spanakopita.

Hvis du ikke tidligere har smagt Spanakopita, så har du en stor smagsoplevelse til gode! Kombinationen af det fyldige spinat- og fetafyld og de papirstynde flager af filodej er helt eminent. En simpel ret, der trods alt er aldeles delikat.

Denne opskrift er til 2 voksne og 2 børn. 

Vi har opskriften fra bogen: “Grøn mad let at lave“, skrevet af af Kirsten Høgh Fogt & Marianne Kastberg. De siger følgende om opskriften:

“Spanakopita er en græsk spinatpie, der kan spises varm, lun eller kold. Den kan serveres som forret eller hovedret, med tzatziki og brød til – og passer også godt til en buffet.”


Spanakopita

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • Filodej 8 ark

Spinatfyld

  • 450 gram Spinat Frossen, helbladet
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Porre
  • 2 clove Hvidløg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Salt
  • Peber Fra kværn

Fetafyld

  • 200 gram Feta
  • 3 stk. Æg
  • 0.5 tsk. Muskatnød Friskrevet
  • 4 spsk. Parmesan Eller gruyère

Til pensling

  • 50 gram Smeltet smør Eller olivenolie. Cirka.

Tilbehør

  • Tzatziki
  • Brød

Sådan gør du

SPINATFYLD

  • Optø spinaten, og tryk den fri for væde.
    Pil og hak løget groft.
    Skyl og snit porren.
    Svits dem i olie på en stor pande, uden at de tager farve.
    Hak hvidløg fint og tilsæt sammen med spinat.
    Smag til med salt og peber.
    Når væden er næsten helt fordampet, er fyldet færdigt.
    Tag panden af varmen.
     

FETAFYLD

  • Smuldr fetaen i en skål.
    Tilsæt resten af ingredienserne, og rør det sammen.
    Bland spinatfyldet i fetafyldet.
    SÅDAN SAMLER DU PIEN
    Læg et ark filodej i et firkantet fad eller en bradepande (ca. 25 × 35 cm) – det må gerne hænge ud over kanterne.
    Pensl dejen med olivenolie eller smeltet smør.
    Læg 3 ark mere ovenpå – pensl det nye lag hver gang, og husk at holde den resterende dej tildækket af et fugtigt klæde.
    Og lad bare dejen hænge ud over kanterne – den bliver herligt sprød og ser dekorativ ud. 
    Fordel fyldet ovenpå, og læg 4 ark filodej over – pensl hvert lag.
    Bag pien i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, til overfladen er gylden og sprød.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof