
Opskrift på spaghetti puttanesca
Hvis man blot fjerner kødet i en ret, får man en lidt fesen og kønsløs omgang. Det, der er afgørende, er at tilføre en masse alternativ umamismag.
I min version bruges friske daddeltomater, oliven, kapers, ansjoser og røget paprika.
Hvis du lader ”kødsovsen” simre ½ times tid, smager den godt til og serverer med friskrevet parmesan på toppen, vil du ikke kunne smage, at der ikke er kød i.

Spaghetti Puttanesca
Ingredienser
- 1 stk. Løg stort og finthakket
- 2 fed Hvidløg knust
- 0.5 bunch Krydderurter frisk timian eller rosmarin, skyllet og hakket
- Olivenolie god kvalitet
- 3 stk. Ansjosfileter saltede ansjoser i olie af god kvalitet
- 100 gram oliven uden sten
- 1 spsk. Kapers
- 1 spsk. Tomatpure
- 0.5 tsk. Røget paprika
- 0.5 tsk. Chilipulver tørret
- 1 deciliter Hvidvin kan være op til 2 dl
- 2 spsk. Tamari
- 1 can Tomater flåede
- 1 tsk. Sukker smag til. Det kan være op til 2 tsk.
- 2 stk. Courgetter
- 4 spsk. Brød daggammelt
- Parmesan friskrevet
- Pinjekerner ristet i romarin, citron og hvidløg
- Groft salt
- Peber fra kværn
Sådan gør du
- Rist løg, 1 fed hvidløg og timian i olivenolie et par minutter på panden. Hak ansjoser, oliven og kapers, tilsæt det til panden, og lad simre et par minutter yderligere. Kom tomatpuré, røget paprika og chili på, og vend rundt. Tilsæt hvidvin og tamari, og kog lidt ind. Kom de hakkede flåede tomater på, og lad nu simre ved lav varme ca. 20 minutter. Smag til med sukker, salt og peber. Imens halveres courgetterne, og det bløde i midten skrabes ud med en teske. Skær i tynde skiver med et mandolinjern eller en skarp kniv. Vend skiver af daggammelt brød med olivenolie, hvidløg og evt. lidt af tomatsaucen, og bag dem i ovnen ved 200 grader, til de bliver sprøde. Kog de strimlede courgetter i saltet vand ganske kort, 2-3 minutter, til de er let møre. Sigt vandet fra courgetterne, og vend dem med lidt jomfruolivenolie. Servér courgettestrimlerne med tomatsaucen og friskrevet parmesan på toppen. Drys citron-pinjekerner på toppen.