x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Spaghetti Puttanesca

RASMUSBREDAHL | 13. februar 2019
Serveret med fettuchini af courgette

Hvis man blot fjerner kødet i en ret, får man en lidt fesen og kønsløs omgang. Det, der er afgørende, er at tilføre en masse alternativ umamismag.

I min version bruges friske daddeltomater, oliven, kapers, ansjoser og røget paprika.

Hvis du lader ”kødsovsen” simre ½ times tid, smager den godt til og serverer med friskrevet parmesan på toppen, vil du ikke kunne smage, at der ikke er kød i.


Spaghetti Puttanesca

Serveret med fettuchini af courgette
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: rasmusbredahl

Ingredienser

  • 1 stk. Løg stort og finthakket
  • 2 clove Hvidløg knust
  • 0.5 bunch Krydderurter frisk timian eller rosmarin, skyllet og hakket
  • Olivenolie god kvalitet
  • 3 stk. Ansjosfileter saltede ansjoser i olie af god kvalitet
  • 100 gram oliven uden sten
  • 1 spsk. Kapers
  • 1 spsk. Tomatpure
  • 0.5 tsk. Røget paprika
  • 0.5 tsk. Chilipulver tørret
  • 1 deciliter Hvidvin kan være op til 2 dl
  • 2 spsk. Tamari
  • 1 can Tomater flåede
  • 1 tsk. Sukker smag til. Det kan være op til 2 tsk.
  • 2 stk. Courgetter
  • 4 spsk. Brød daggammelt
  • Parmesan friskrevet
  • Pinjekerner ristet i romarin, citron og hvidløg
  • Groft salt
  • Peber fra kværn

Sådan gør du

  • Rist løg, 1 fed hvidløg og timian i olivenolie et par minutter på panden.
    Hak ansjoser, oliven og kapers, tilsæt det til panden, og lad simre et par minutter yderligere.
    Kom tomatpuré, røget paprika og chili på, og vend rundt.
    Tilsæt hvidvin og tamari, og kog lidt ind.
    Kom de hakkede flåede tomater på, og lad nu simre ved lav varme ca. 20 minutter.
    Smag til med sukker, salt og peber.
    Imens halveres courgetterne, og det bløde i midten skrabes ud med en teske.
    Skær i tynde skiver med et mandolinjern eller en skarp kniv.
    Vend skiver af daggammelt brød med olivenolie, hvidløg og evt. lidt af tomatsaucen, og bag dem i ovnen ved 200 grader, til de bliver sprøde.
    Kog de strimlede courgetter i saltet vand ganske kort, 2-3 minutter, til de er let møre.
    Sigt vandet fra courgetterne, og vend dem med lidt jomfruolivenolie.
    Servér courgettestrimlerne med tomatsaucen og friskrevet parmesan på toppen.
    Drys citron-pinjekerner på toppen.

Om forfatteren


Rasmus er madnørd og forfatter

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.