Opskrift på sommersalat
Denne megalækre og farverige sommersalat lavede min kone, Camilla, for nylig! Simpelthen smukt.
Sprød og mild babyspinat, søde tomater, cremede og salte stykker af feta og de milde, nyopgravede kartofler… Det er altså ret utroligt, hvor simpelt det kan gøres og alligevel smage fuldstændig af sommer.
– og se lige en børnevenlig version, hun også lavede til den mindste: Uden spinat, tomat og dressing, men i stedet tilføjet et hårdkogt æg, lidt hytteost og melon. Lækkert, lækkert, lækkert!
Sommersalat
Ingredienser
- 125 gram Babyspinat
- 3 stk. Tomater vi brugte dem man køber på spand
- 0.25 stk. Agurk
- 150 gram Feta for eksempel Puck, cirka 1/3 pakke
- 500 gram Kartofler nye
- 1 stk. Rødbede frisk
- 2 skiver Parmaskinke
- 125 gram Kalkunbacon
- 100 gram Gulerødder vi brugte snackgulerødder
- 10 spsk. Creme Fraiche
- Purløg frisk
- Salt til smag
- Peber fra kværn - til smag
- Olie smagsneutral - til stegning
Sådan gør du
- Skyl de nye kartofler og skrub dem eventuelt let.
- Halvér kartoflerne.
- Skær snackgulerødderne ud i stykker på 3 centimeters længde
- Fyld en gryde med vand og tilføj lidt salt. Du kan også tilføje lidt friske krydderurter til vandet, for eksempel friske timiankviste. Det giver en dejlig smag til kartoflerne! Kog kartoflerne møre. Når kartoflerne er omtrent halvvejs tilføjer du gulerødderne til gryden.
- Hæld vandet fra kartoflerne og gulerødderne og lad det stå til afkøling.
- Varm en pande op på middelhøjt blus.
- Find et skærebræt og en kniv og skær parmaskinken i strimler på 3 centimeters bredde.
- Kom en smule olie på den varme pande.
- Steg skinkestrimlerne sprøde og læg dem over på lidt køkkenrulle.
- Skær kalkunbaconen ud i strimler op 1 centimeters bredde. Tilføj eventuelt lidt mere olie til panden, hvis du synes.
- Steg baconstrimlerne sprøde og læg dem ligeledes over på lidt køkkenrulle. Skræl rødbeden og skær den ud i skiver.
- Steg rødbederne i lidt olie på panden.
- Tag panden af varmen og sluk for blusset.
- Tag en lille skål og kom cremefraichen heri.
- Hak purløgen fint og bland den i cremefraichen.
- Smag dressingen til med salt. Skyl spinatbladene og lad dem dryppe godt af i et dørslag.
- Skyl tomaterne og skær dem i halve.
- Skyl agurken, skær den i skiver og del skiverne i kvarte.
- Skær fetaen ud i tern på cirka 2 centimeter.
- Anret din dejlige sommersalat på et stort fad med de friske spinatblade i bunden og dressingen på toppen.
- Kværn til sidst frisk peber udover salaten og servér.