
Opskrift på sommerlig lagkage med lyse bunde, marengs, creme og friske bær
Jeg har glædet mig til at dele denne opskrift med jer! En helt fantastisk velsmagende og smuk sommerkage, som er både nem og hurtig at lave. Den består af lyse, konfektagtige bunde med hver et lag sprødt marengs ovenpå, en fløjsblød vanillecreme mellem bundene, jordbær/rabarberkompot og friske søde og syrlige bær ovenpå – den smager faaaantastisk! På en gang friskt, sødt, sommerligt og bar lækkert!
Du KAN lave din egen kompot – det er ikke særlig svært, men i en hurtig vending fungerer en god marmelade lige så godt og så kan du ret så hurtigt have sådan en smuksak her klar.
Jeg håber I bliver lige så pjattede med en som jeg! Tror den kommer til at pryde bordet her en del gange hen over sommeren.

Sommerlig lagkage med lyse bunde, marengs, creme og friske bær
Ingredienser
Lyse bunde
- 200 gram Smør stuetempereret
- 150 gram Sukker
- 4 stk. Æggeblommer
- 2 deciliter Mælk
- 150 gram Hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
Marengslag
- 4 stk. æggehvider
- 300 gram Sukker
- 2 tsk. Vaniljesukker
Vaniljecreme
- 2,5 deciliter Piskefløde
- 2 deciliter Creme Fraiche
- 1 spsk. Flormelis
- 2 tsk. Vaniljesukker
Desuden
- 1 deciliter Marmelade jordbær/rabarber
- 300 gram Bær friske, fx jordbær, hindbær, blåbær mv.
Sådan gør du
Lyse bunde
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Pisk smør og sukker godt sammen.
- Tilsæt æggeblommer og pisk godt.
- Tilføj mælk, mel og bagepulver og rør sammen.
- Fordel dejen i 2 smurte springforme af ca. 24 cm.
Marengslag
- Pisk æggehviderne stive og vend sukker og vanillesukker i.
- Fordel marengsen ovenpå de 2 bunde og bag dem 30 min i ovnen.
Vanillecreme
- Pisk fløden stiv og vend cremefraiche, flormelis og vanillesukker i.
Samling af kagen
- Når bundene er afkølet, tages de ud af springformene og så kan du samle kagen med først en bund, så marmelade, så et lag creme, en bund mere, så marmelade og creme igen og øverst friske bær. Så den klar til servering.
Noter

