x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Snobrød

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 24. juni 2019

Snobrød. Det er få ting, der dufter af højsommer, som kombinationen af krydret bålrøg og fersk snobrødsdej gør det.

Snobrødsdej er noget af det mest simple at røre sammen, og så er det noget, der varmer om hjertet på de fleste børn og barnlige sjæle. Når vi hører ordet ‘snobrød’, får mange af os nemlig associationer til sol, sommer og varme samt barnlig leg og hygge i fritidsinstitutionen – og store, tilrøgede bålpladser. Snobrød behøver dog ikke være lig med etableringen af den helt store bålplads omkranset af varmesikre sten.

Denne weekend tændte vi op i et mediumstørrelse bålfad midt på græsplænen, og så var der ellers dømt sommerlig familiehygge og festlig stemning under den åbne himmel og bagende sol.


Snobrød

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Bagning, Bålmad, Brød, Fest, Grill, Hygge, Sommer
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Antal: 6 Stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 25 gram Smør
  • 2.5 deciliter Sødmælk
  • 7 gram Tørgær Eller en halv pakke gær
  • 2 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 400 gram Hvedemel

Sådan gør du

  • Find en gryde.
    Smelt smørret.
    Hæld sødmælken ned til smørret.
    Find en skål og hæld blandingen heri.
    Rør gær i blandingen.
    Kom de resterende ingredienser i og bland godt - hold dog lidt af melet tilbage.
    I med hænderne og slå dejen sammen!
    Skålen dækkes til med en viskestykke.
    Stil skålen et lunt sted.
    Lad dejen hæve i en times tid.
    Drys boret med mel.
    Hæld den nu hævede dej ud på bordet.
    Ælt dejen grundigt igennem.
    Tilsæt resten af melet, hvis dejen er for klæg.
    Del nu dejen op i seks stk.
    Tril de enkelte stykker til lange, tynde pølser i ca. en underarms længde.
    Læg dejpølserne på en tallerken eller et fad og tag det med ud til ildstedet.
    Find nu jeres pinde - vi brugte bambuspinde og en enkelt snobrødspind, som vi lånte af naboens kone, der er inkarneret udemenneske. Snobrødspinden består af et træskaft med en ende af metal, som snobrøddet vikles omkring. Bagningen gik helt sikkert hurtigere med snobrødspinden. 
    Sørg for at holde pinden i en lige vinkel og ikke for tæt på kullene.
    Efter cirka 10 minutter er snobrødene færdigbagte og klar til at spise.
    Hiv pindene ud af brødene. Vær forsigtig med ikke at brænde fingrene.
    Dyp for eksempel snobrødene i ketchup eller dip.
    Snobrød

Noter

Hvis du skulle ende med at have dej i overskud, så kan du sagtens trykke det fladt og grille det i et par minutter på hver side - så har du et lækkert madbrød.
Grillet brød af snobrødsdej

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.