
Opskrift på små rugbrød til madpakken
Selvom vi er store fans af rugbrød hjemme hos os, så er det ikke altid at Karen på 4 år og Erik på 1 år får spist deres rugbrød i deres madpakker.
Så jeg eksperimenterer en del med at finde andre brødformer, hvor der er en mættende og god bund til dem. Tidligere har det bl.a. været rugbrødsvafler, sunde snack boller, spinatvafler eller kikærtevafler.
De vil sagens kunne bages som et stort brød i en bradepande, hvor du så skærer dem i firkanter inden de får en tur i ovnen.
Nu ved jeg bare at børnene synes at de endnu sjovere når jeg bager dem i forskellige silikoneforme, så her er de bagt i to forskellige størrelser.
De er fryseegnede, så pak dem i tre forskellige poser og frys to af dem ned.

Små rugbrød til madpakken
Grej
Ingredienser
- 3 deciliter Rugkerner knækkede
- 3 deciliter Kogende vand
- 1 dåse Hvidtøl 33 cl
- 40 gram Gær
- 3 deciliter Kærnemælk
- 3.5 deciliter Hvedemel cirka
- 1 spsk. Groft salt
- 900 gram Rugmel cirka
Sådan gør du
- Start med at udbløde rugkernerne:
- Hæld kogende vand i en skål og tilsæt kernerne.
- Rør rundt og lad det trække i minimum 60 minutter.
- Tilsæt gær og øl og rør rundt.
- Tilsæt salt, hvedemel og kærnemælk og rør det godt sammen, f.eks. på en røremaskine eller el-pisker (med dejkrog).
- Tilsæt løbende rugmel og efter kort tid er du nød til at bruge hænderne til at gøre det færdig. Det kan sagtens være at du skal bruge +/- 50 gram rugmel, det er oftest afhængig af luftfugtigheden. Konsistensen skal være ret fast.
- Sæt den til hævning i cirka 60 minutter og kom et rent viskestykke (eller som jeg gør: en badehætte) henover.
- Bag dem i en bradepande beklædt med bagepapir eller som jeg gjorde: i små silikoneforme, så de fik lidt forskellige størrelser.
- Bag dem ved 200 grader almindelig ovn i cirka 40-50 minutter.
- Når de er færdige skal de ud af bageformen, så de kan sættes på en rist og afkøle.
- Velbekomme.