Go Back
+ servings
Servings: 30 stk.

Små rugbrød til madpakken

Nu ved jeg bare at børnene synes at de endnu sjovere når jeg bager dem i forskellige silikoneforme, så her er de bagt i to forskellige størrelser.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Frokost, Snack
Køkken: Dansk
Keyword: Frokost, madpakke, rugbrød, Snack
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 3 deciliter Rugkerner knækkede
  • 3 deciliter Kogende vand
  • 1 dåse Hvidtøl 33 cl
  • 40 gram Gær
  • 3 deciliter Kærnemælk
  • 3.5 deciliter Hvedemel cirka
  • 1 spsk. Groft salt
  • 900 gram Rugmel cirka
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Start med at udbløde rugkernerne:
  • Hæld kogende vand i en skål og tilsæt kernerne.
  • Rør rundt og lad det trække i minimum 60 minutter.
  • Tilsæt gær og øl og rør rundt.
  • Tilsæt salt, hvedemel og kærnemælk og rør det godt sammen, f.eks. på en røremaskine eller el-pisker (med dejkrog).
  • Tilsæt løbende rugmel og efter kort tid er du nød til at bruge hænderne til at gøre det færdig. Det kan sagtens være at du skal bruge +/- 50 gram rugmel, det er oftest afhængig af luftfugtigheden. Konsistensen skal være ret fast. 
  • Sæt den til hævning i cirka 60 minutter og kom et rent viskestykke (eller som jeg gør: en badehætte) henover.
  • Bag dem i en bradepande beklædt med bagepapir eller som jeg gjorde: i små silikoneforme, så de fik lidt forskellige størrelser.
  • Bag dem ved 200 grader almindelig ovn i cirka 40-50 minutter.
  • Når de er færdige skal de ud af bageformen, så de kan sættes på en rist og afkøle.
  • Velbekomme.