Start med at udbløde rugkernerne:
Hæld kogende vand i en skål og tilsæt kernerne.
Rør rundt og lad det trække i minimum 60 minutter.
Tilsæt gær og øl og rør rundt.
Tilsæt salt, hvedemel og kærnemælk og rør det godt sammen, f.eks. på en røremaskine eller el-pisker (med dejkrog).
Tilsæt løbende rugmel og efter kort tid er du nød til at bruge hænderne til at gøre det færdig. Det kan sagtens være at du skal bruge +/- 50 gram rugmel, det er oftest afhængig af luftfugtigheden. Konsistensen skal være ret fast.
Sæt den til hævning i cirka 60 minutter og kom et rent viskestykke (eller som jeg gør: en badehætte) henover.
Bag dem i en bradepande beklædt med bagepapir eller som jeg gjorde: i små silikoneforme, så de fik lidt forskellige størrelser.
Bag dem ved 200 grader almindelig ovn i cirka 40-50 minutter.
Når de er færdige skal de ud af bageformen, så de kan sættes på en rist og afkøle.
Velbekomme.