x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Skinkestang

RONNIE | 6. marts 2018
Her er opskriften på den klassiske skinkestang.

Uanset om du serverer den kold eller varm, til salat eller til brød, er skinkestangen en klassisk ret, som bør tages frem en gang imellem.

Det er en helt utroligt smagfuld ret som kan laves på kort tid og jeg har alle mængderne i hovedet fordi de er så ens.

Det er let at variere mægderne efter ønske, dog bør mængden af flødeost være den samme.


Skinkestang

Her er opskriften på den klassiske skinkestang.
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 6 Portioner
Forfatter: Ronnie

Ingredienser

  • 200 gram Flødeost Ikke light-udgaven
  • 200 gram Skinkestrimler
  • 200 gram Champignon Rensede
  • 1 tsk. Sød sennep
  • 1 bunch Purløg
  • 1 package Butterdej Gerne rulle på køl

Sådan gør du

Fyldet

  • Champignon steges på panden indtil de afgiver vand og vandet er kogt væk igen.
    Champignon steges indtil vanden er væk Flødeost lægges i en skål og de varme champignon hældes over og det røres til en samlet masse.
    Flødeost og champignon i skål Sennep og skinkestrimler tilsættes og der klippes purløg i efter smag.
    Fyldet til skinkestangen er færdigt  

Skinkestangen

  • Butterdejen rulles ud på bordet til en firkant. Efterhånden snyder jeg altid og køber den der er i en rulle i køledisken, den passer nemlig i størrelsen.
    Fyldet fordeles på midten af dejen.
    Fyldet fordelt på butterdejen Dejen samles og laves til en stang. Brug lidt vand til at "lime" samlingerne med. Her vendte jeg den om og prikkede overfladen for at få en pæn skinkestang ud af det og for at lade evt. damp slippe ud.
    Skinkestang klar til bagning Desværre fik jeg ikke samlet dejen nok, så den åbnede sig i bunden under bagningen. Nogle forsøger sig med fletninger ved at skære strimler ud fra 2-3 cm fra fyldet og samle disse på midten. Det giver et flot resultat, men er over mit niveau.
    Endelig kan den laves som en tærte hvor 2/3 af butterdejen fordeles i en tærteform og resten af dejen lægges over, f.eks i et mønster eller bare med nogle huller prikket i midten.
    Sættes i en 200 grader varm ovn i 10-15 minutter eller indtil overfladen er gylden.
    Den færdige skinkestang  

Noter

Det er vigtigt at den får lov til at hvile når den kommer ud af ovnen. Som nævnt, så serveres den ofte lun eller endda kold sammen med salat, brød eller pasta.
God fornøjelse.

Om forfatteren


Jeg interesserer mig for nye og gamle madlavningsteknikker og modning af kød. Jeg er en meget passioneret burgerentusiast og værdsætter virkelig en vellavet burger.