
Opskrift på skinkestang
Uanset om du serverer den kold eller varm, til salat eller til brød, er skinkestangen en klassisk ret, som bør tages frem en gang imellem.
Det er en helt utroligt smagfuld ret som kan laves på kort tid og jeg har alle mængderne i hovedet fordi de er så ens.
Det er let at variere mægderne efter ønske, dog bør mængden af flødeost være den samme.

Skinkestang
Ingredienser
- 200 gram Flødeost Ikke light-udgaven
- 200 gram Skinkestrimler
- 200 gram Champignon Rensede
- 1 tsk. Sød sennep
- 1 bunch Purløg
- 1 package Butterdej Gerne rulle på køl
Sådan gør du
Fyldet
- Champignon steges på panden indtil de afgiver vand og vandet er kogt væk igen.
Flødeost lægges i en skål og de varme champignon hældes over og det røres til en samlet masse.
Sennep og skinkestrimler tilsættes og der klippes purløg i efter smag.
Skinkestangen
- Butterdejen rulles ud på bordet til en firkant. Efterhånden snyder jeg altid og køber den der er i en rulle i køledisken, den passer nemlig i størrelsen. Fyldet fordeles på midten af dejen.
Dejen samles og laves til en stang. Brug lidt vand til at "lime" samlingerne med. Her vendte jeg den om og prikkede overfladen for at få en pæn skinkestang ud af det og for at lade evt. damp slippe ud.
Desværre fik jeg ikke samlet dejen nok, så den åbnede sig i bunden under bagningen. Nogle forsøger sig med fletninger ved at skære strimler ud fra 2-3 cm fra fyldet og samle disse på midten. Det giver et flot resultat, men er over mit niveau. Endelig kan den laves som en tærte hvor 2/3 af butterdejen fordeles i en tærteform og resten af dejen lægges over, f.eks i et mønster eller bare med nogle huller prikket i midten. Sættes i en 200 grader varm ovn i 10-15 minutter eller indtil overfladen er gylden.