Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Shakshuka med leftovers

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

12. november 2019

Opskrift på shakshuka med leftovers

Stop madspild står vores hjerter meget nært. For mange danskere kan “stop madspild” godt runge af lidt for mange evindelige freestyle simreretter og tærter. Sådan behøver det bestemt ikke være!

Shakshuka er en nordafrikansk klassiker, som Timm Vladimir nu har kreeret med stop madspild-princippet i fokus.

Det er en lækker og nem vegetarisk ret, der kan laves på under 30 minutter.

Til denne opskrift bruger han porre- og fennikeltop, daggammelt brød og kogte kartofler.

Vi har opskriften fra bogen: “Mad med respekt – en familiekogebog, der mindsker madspild“, skrevet af Selina Juul.


Antal: 4 personer

Shakshuka med leftovers

Forfatter: Gyldendal
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Løg
  • 2 stk. Porre toppe
  • 1 stk. Chili
  • 5 clove Hvidløg
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 1 stk. fennikel inklusiv den grønne top
  • 100 gram Kartofler kogte
  • 1 can Hakket Tomater
  • 4 stk. Æg
  • 2 spsk. Koriander frisk
  • 4 loaf Brød daggammelt
  • 1 tsk. Salt
  • 0.5 tsk. Peber

Sådan gør du

  • Snit løg og porretoppe i strimler.
    Hak chili og hvidløg fint.
    Svits løg, porre toppe, hvidløg og chili i godt med olivenolie på en pande, der har en størrelse, så den kan være i ovnen.
    Skær fennikel i strimler, og de kogte kartofler i tern.
    Steg fennikel og kartofler et par minutter, for der toppes med de hakkede tomater.
    Lad retten simre et par minutter.
    Smag til med salt og peber.
    Lav "for-dybninger" i sovsen, som øggene slås ud i.
    Sæt hele panden med fyld i ovnen i 7-8 minutter ved 200 grader.
    Top shakshuka med frisk koriander, og server med daggammelt, ristet brod.