x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Scones med lemoncurd

Per Asmussen | 26. november 2018

Scones hører sig til den den klassiske engelske afternoon tea.

Vores opskrift på scones er proppet med smør og serveres med letpisket flødeskum og hjemmelavet lemoncurd.

Det dejlige ved at lave scones er at de ikke skal hæve, så det er lynhurtigt at lave dem – enten til morgenmad, brunch eller eftermiddagskaffe til f.eks. uventede gæster.

Scones med lemoncurd

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Bagning, Dessert, England, Kage, Sødt
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 230 gram Hvedemel
  • 5 gram Salt
  • 40 gram Sukker
  • 20 gram Bagepulver
  • 1.5 deciliter Sødmælk
  • 125 gram Smør Koldt
  • 2 deciliter Fløde
  • Lemon curd Efter smag

Sådan gør du

  • Scones

    Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
    Brug en stor skål til denne opskrift. Hæld alle de tørre ingredienser i skålen og rør det godt sammen.
    Skær dit smør i små stykker og hæld det i skålen. Brug en gaffel til at røre det let sammen med.
    Tilsæt din mælk og ælt det hele sammen hurtigt. Den skal kun lige samles dejen.
    Hvis der arbejdes for meget med den, så vil dit smør blive for varmt og det ønsker vi ikke her i opskriften.
    Drys mel på dit køkkenbord og kom dejen ud på det.
    Flad dejen ud med hænderne og udstik cirka 6 cm runde scones. Brug et kaffekrus eller et vandglas til at udstikke dem med.
    Beklæd en bageplade med bagepapir og placer dine scones derpå.
    Bag dem i 12-15 minutter i ovnen.
    Scones
    Lad dem dem afkøle på en bagerist.
     

    Tilbehør

    Imens dine scones afkøles kan du piske din flødeskum.
    Pisk den indtil at du kan vende skålen på hovedet uden at den løber ud. Det er vigtigt at "prøve" dig frem, dvs. hellere piske den lidt for lidt frem og lidt for meget.
    Når den lige står og trækker, vil den automatisk samle sig.
    Server dine scones med en klat flødeskum og lemoncurd.
     
    Scones

Noter

Om forfatteren