x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sauce Bearnaise med brunet smør

Anette Søstrøm Asmussen | 25. oktober 2018

Den klassiske bearnaisesovs, her i en udgave med brunet smør.

Det brunede smør giver karakter og et ekstra pift til saucen og løfter den smagsmæssigt til et anderledes, men uhyre velsmagende, niveau.

Server til det, du normalt vil servere en lækker bearnaise.

Sauce Bearnaise med brunet smør

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Frankrig, Sauce, Sauce Bearnaise, sovs, Tilbehør
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 140 gram Smør klaret
  • 40 gram Smør brunet
  • 3 stk. Æggeblommer økologiske
  • 2 spsk. Bearnaise essens hjemmelavet eller fra flaske
  • Citronsaft
  • Krydderier salt og peber
  • Estragon frisk eller tørret, hakket

Sådan gør du

  • Pisk essensen og æggeblommerne sammen i en skål over vandbad, til det skummer og tykner. 
    Herefter hældes det brunede smør i lidt ad gangen - igen under kraftig piskning. Når du løber tør for det brunede smør, så skift til det klarede smør.
    Bliv ved i et par minutter, indtil saucen er tilpas tyk og cremet.
    Tilsæt til sidst hakket estragon, salt, peber og citronsaft. 
    Saucen er klar til servering og skal spises straks. 
    Server den gerne i en lille kasserolle, der har ligget i vandbadet. Den hjælper med at holde saucen på den rigtige temperatur lidt længere tid. Man risikerer nemt at få en sauce der bliver for varm, hvis den forbliver i gryden, der har været på komfuret.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.