Opskrift på saltindbagt pighvar
Der er næsten ingen fisk, der kan måle sig med pighvar, og den skal helst tilberedes så simpelt som muligt, hvis du spørger mig.
Saltindbagt pighvar går altid rent hjem, når der kommer gæster, og det er en fantastisk ret! Den er smuk, enkel og helt vildt lækker.
Wow-faktoren er jo heller ikke sådan at kimse af, når man skærer i dejen, og den saftige fisk kommer til syne.
En sikker vinder. Fisken bliver så fantastisk saftig! Her vil jeg vise dig, hvordan du gør.

Saltindbagt pighvar
Ingredienser
- 1500 gram Hvedemel
- 2000 gram Salt fint
- 400 gram æggehvider svarende til cirka 10 stk.
- Vand
- 1 stk. Pighvar min var stor - cirka 2,5 kg
- Krydderurter friske, fx. persille, rosmarin, løvstikke og timian
Sådan gør du
- Kom mel, salt og æggehvider i en skål og bland det sammen.
- Tilføj lidt vand, imens du rører det hele sammen, så dejen samler sig.
- Vend dejen ud på bordet og ælt den sammen, så den bliver smidig.
- Del dejen i to og rul dem ud i to lige store runde stykker. Størrelsesmæssigt skal de passe til pighvaren plus cirka fem centimeter.
- Fjern hovedet fra pighvaren (jeg brugte det til min sauce) og indmaden.
- Skyl fisken godt indvendigt og læg den ovenpå det ene stykke dej.
-
Læg friske krydderurter ovenpå fisken. Brug de krydderurter, du synes giver mening. Jeg brugte en blanding af persille, rosmarin, løvstikke og timian, svarende til cirka 3 hele bundter.
-
Læg det andet stykke dej ovenpå fisken.
-
Tilbered den i 40 minutter ved 200 grader varmluft og lad den herefter hvile i 15 minutter på køkkenbordet.
- Servér. Velbekomme.