x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Salte blinis med stenbiderrogn

| 9. september 2019

Her har vi Mette Blomstergs bud på fine salte blinis med stenbiderrogn og en god creme fraiche creme.

Blinis er super alsidige og kan bruges både som forret, snack, appetizer eller som en del af en tapasmenu.  

Vi har opskriften fra bogen: “Småt og godt“, skrevet af Mette Blomsterberg.


Salte blinis med stenbiderrogn

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 25 stk.
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

Salte blinis (fryseegnede)

  • 100 gram Boghvedemel
  • 50 gram Hvedemel
  • 0.5 tsk. Flagesalt knust
  • 0.5 tsk. Bagepulver
  • 150 gram Græsk Yoghurt 2 %
  • 5 spsk. Vand koldt
  • 2 stk. Æg
  • 25 gram Smør
  • Smør til stegningen

Creme

  • 2.5 deciliter Creme Fraiche 38 %
  • 0.5 stk. Citron saft og fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
  • 0.25 tsk. Flagesalt knust
  • Peber 4-5 drej friskkværnet

Anretning

  • 200 gram Stenbiderrogn renset
  • 1 bunch Purløg

Sådan gør du

Blinis:

  • Kom boghvedemel, hvedemel, knust flagesalt og bagepulver i en stor skål.
    Rør det godt sammen og tilsæt yoghurten.
    Pisk godt, til dejen er glat.
    Tilsæt vandet og pisk igen.
    Del æggene i hvider og blommer.
    Kom hviderne i en ren, mellemstor skål og sæt dem til side.
    Pisk æggeblommerne i den glatte dej.
    Smelt smørret og pisk det med i dejen, til den er fuldstændig ensartet i konsistensen.
    Lad dejen hvile på køkkenbordet i ca. ½ time.
    Pisk æggehviderne stive med en håndmikser og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.
    Kom en knivspids smør i hullerne på en miniblinispande.
    Det kan også sagtens lade sig gøre at sætte små, fine klatter af dejen direkte på en varm, almindelig pande.
    Brug evt. en stor engangssprøjtepose med et relativt lille hul i, så du nemt kan styre mængden, der kommer ud.
    Vend gerne forsigtigt rundt i dejen ind imellem.
    Bag blinisene i kort tid ved god varme, til de er let gyldne på begge sider.
    Lad dem køle af og pak dem ind, til de skal anrettes.
     

Creme og anretning:

  • Lun blinisene i 2 minutter i en 175 grader varm ovn.
    Tag dem ud og læg dem på et serveringsfad.
    Kom cremefraichen i en stor skål og pisk den stiv med en håndmikser.
    Vask og tør den halve citron og riv på et citrusjern det yderste af skallen direkte ned i cremen.
    Pres saften igennem en lille sigte direkte ned i cremen.
    Tilsæt salt og peber og rør cremen sammen med en dejskraber.
    Smag den endeligt til – juster evt. med mere salt og/eller peber.
    Klip et lille hul i en engangssprøjtepose og kom en rund, glat ca. 10 mm stor tylle i.
    Kom cremen i posen.
    Læg sirligt en stor teskefuld stenbiderrogn på alle blinis og sprøjt 1 lille flad kugle creme oven på rognen.
    Hak purløget ultrafint og drys det på.
    Server straks.

Om forfatteren




Vi har opskriften fra bogen: "Småt og godt", udgivet af Politikens Forlag.