Opskrift på saltbagt selleri (hel)
Hel saltbagt knoldselleri.
Forleden faldt jeg over et stort og flot knoldselleri, der bare skreg på at blive saltbagt ?
Ved at pakke selleri ind i saltdej, bibeholder du smag og kraft i dit selleri. Og det er jo egentlig det, det altid handler om i madlavning. Smagen, saften og kraften skal blive i dit element. Ellers kan det jo være ligemeget.
Når du står med dit element, så tænk over hvordan du undgår at miste smag, saft og kraft. Koger du fx selleri, så vil en stor del af smagen og vitaminer forsvinde ud i vandet.
Selvfølgelig kan du bruge vandet til sauce eller lign. Men det kunne jo være sjovt, hvis der var fuld power på smagen.
Saltdejen indkapsler knolden, så alt damp, saft og smag forbliver derinde. Når du slår hul på den hårde skal, vælter den skønneste selleriaroma ud..?

Saltbagt selleri (hel)
Ingredienser
- 1 stk. Knoldselleri
Saltdej
- 400 gram Groft salt
- 400 gram Hvedemel
- 2.5 deciliter Vand
Sådan gør du
- Til et stort rengjort knoldselleri brugte jeg 400g groft salt, 400g hvedemel og 2,5 dl vand. Dejen køres på røremaskinen og æltede det til sidst sammen i hånden. Rullede dejen ud på en silikonemåtte og pakkede knolden ind. I ovnen i cirka 1 1/2 time ved 220 grader. Lad gerne bolden hvile i en slukket ovn i ca 30 minutter. Slå hul med en hammer og skub skrællen til side med en ske. Nu kan der hældes brunet eller smeltet smør over, eller krydderurteolie eller hvad man ellers har lyst til. Mums siger jeg bare, et selleri der smager af selleri ?