
Opskrift på salade nicoise
Dejlig lækker og nem opskrift på den franske salat med tun og æg: “Salat Nicoise”. Salaten er yderst velegnet som en frokostsalat og de små nicoise oliven lægger navn til retten.
Vi har opskriften fra bogen: “Den anti-inflammatoriske kogebog“, skrevet af forfatteren Anne Larsen.

Salade nicoise
Ingredienser
- 1 stk. Æg
- 50 gram Bønner Grønne
- Rapsolie Koldpresset
- 100 gram Tun Fra dåse eller glas
- Ansjosfileter 3 marinerede ansjoser – fra dåse, glas eller i løsvægt hos fiskehandleren
- 2 spsk. oliven Små nicoise-oliven
- salat 2 håndfulde efter eget ønske
- Tomater 5 små dadeltomater, alternativt hvilken som helst tomat i sæson
- 1 spsk. Vinaigrette
- Havsalt
Sådan gør du
- 1) Kog ægget hårdt smilende i 8 minutter. 2) Gør bønnerne i stand, kog lidt vand op. Når det koger, kom da et skvæt olie i og lidt salt. Kog bønnerne i 2 minutter. Kom dem straks i iskoldt vand/vand med isterninger. 3) Dræn tun, ansjoser og oliven. 4) Skyl og slyng salater rene og tørre. Her er brugt iceberg og frisé, men hjertesalat egner sig også godt. 5) Skær tomaterne i halve på langs. 6) Anret salaterne med bønner, tun, tomater, æg, oliven og ansjoser. Dryp med vinaigrette. Årsagen til, at bønner skal koges i 2 minutter, er for at undgå ‘bønnemave’. På samme måde skal tørrede bønner udblødes i ét hold vand og koges i et nyt hold vand. Saltet og olien i koge-vandet er for at holde på vitaminer og farve. Og turen i det iskolde vand – er for at holde på farve og sprødhed. Da bønnerne skal spises kolde, er det en manøvre, der passer til denne salat.