x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rumpsteak

FADLSFORLAG | 18. marts 2019

Lækker opskrift på stegt rumpsteak serveret sammen med marv.

Vi har den fra bogen: “KØD”, hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

“Rumpsteak er en stor bøf, skåret af tyksteg, cuvette og culotte, hvilket vil sige, at man faktisk kan fa en bøf, der vejer op til et kilo eller to mindre af et halvt kilo hver.

Den er faktisk skåret af bagfjerdingen, men det er en bøf, og den skal steges som de andre bøffer i afsnittet her.

Derfor har vi valgt at placere den i højrebsafsnittet”.


Rumpsteak

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Grill, oksekød, Rumpsteak
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • 1 kilogram Rumpsteak
  • Marv 1 helt marvben, flækket på langs (ca. 10 cm)
  • Havsalt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

  • Brun fedtkanten på en pande eller grill, og steg derefter bøffen pa den ene side, til saften pibler frem.
    Vend og gentag, til saften kommer frem på den anden side.
    Skær rumpsteaken i passende stykker.
     
    Hvis du grillsteger, ligger du marvben med marven nedad først, til det er brunet.
    Vend og steg resten af tiden, ca. 4 minutter, med bensiden nedad.
    Drys med salt.
    Steger du i ovnen, steges marvben i 18-20 minutter ved 200 °C.
    Marven fiskes ud af benet med en ske og lægges oven på den varme bøf.
    Smag til med salt og peber.
    Prøv den med sommergrønt og honningdressing.

Om forfatteren




Vi har opskriften fra bogen: "KØD"


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'my_deregister_scripts' not found or invalid function name in /home/gastrof1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287