
Opskrift på roulade med chokolade og smørcreme
Står du tilbage med en større rest chokoladekage, som du ikke aner, hvad du skal stille op med? Eller har du bagt en kage, der er blevet mislykket, og som ingen derfor gider at spise? Så er der er ingen grund til at fortvivle, for her kommer den perfekte måde at anvende den på, nemlig i en lækker chokoladeroulade.
Egentlig er kagen her lavet efter det samme princip som en romkugle. Forskellen er bare, at kagemassen her er uden romsmag, og at den ikke formes som kugler, men i stedet smøres ud på et stykke film, smøres med smørcreme og rulles som en roulade.
Server kagen i tynde skiver som dessert.

Roulade med chokolade og smørcreme
Ingredienser
Rouladedejen
- 1 stk. Chokoladekage se link til opskrift i vejledningen
- 2.5 deciliter Mælk
- 125 gram Mørk chokolade smeltet
Smørcreme
- 250 gram Smør blødt
- 250 gram Flormelis
- 1 tsk. Vaniljesukker eller vanillepulver
- 2 spsk. Mælk
Chokoladeovertræk (pynt)
- 200 gram Mørk chokolade til overtræk
- Flormelis til drys
Sådan gør du
Kage:
- Kagen, vi brugte til rouladen, finder du opskriften på her.
- Det fungerede fint, men du kan i princippet bruge en hvilken som helst chokoladekage til opskriften.
- Smuldr kagen i en skål.
- Kom mælk og smeltet, mørk chokolade ned i skålen med den smuldrede kage.
- Rør/bland alt godt sammen, til du har en blød og ensartet masse.
- Placer et stykke plastfilm på bordet. Længden skal være cirka den samme, som du ønsker, rouladen skal have.
- Placer chokolademassen på filmen.
- Tag endnu et stykke film i samme størrelse og læg det over chokolademassen.
- Rul nu massen ud med en kagerulle, så den dækker hele overfladen mellem de to stykker film.
Smørcreme:
- Kom blødt smør, vaniljesukker, flormelis og mælk i en skål.
- Pisk ingredienserne sammen med en elpisker, til du har en luftig og glat smørcreme.
Samling af kagen:
- Fjern det øverste stykke plastfilm fra chokolademassen.
- Placer smørcremen i klatter og smør den herefter jævnt ud over "chokoladebunden".
- Rul ved hjælp af det nederste stykke plastfilm kagen sammen som en roulade.
- Rul filmen stramt omkring den færdigrullede roulade, så den holdes sammen, mens den hviler på køl.
- Læg rouladen i køleskabet i en times tid, til den er kold.
- Smelt chokoladen til overtræk.
- Placer den kolde roulade på en rist og hæld chokoladen ud over den, så hele kagen dækkes af chokolade.
- Sæt den rouladen tilbage i køleskabet og lad den stå på køl, til chokoladen er stivnet.
- Drys igennem en sigte et tyndt lag flormelis ud over rouladen.
- Server kagen skåret i tynde skiver.