Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rösti med stenbiderrogn

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

17. februar 2020

Opskrift på rösti med stenbiderrogn

Jeg ELSKER stenbiderrogn og er én af de personer, der altid glæder sig til den korte sæson med de dejlige rogn.

Rösti med stenbidderrogn

Uanset om stenbiderrogn spises i en salat eller som en forret, så er kombinationen af rødløg, creme fraiche og de salte rogn altid et sikkert hit.

Her serverede jeg dem ovenpå rösti af kartoffel i stedet for klassikeren med blinis, og det var simpelthen så lækkert. Og så så det også flot ud.

 

Rösti med stenbiderrogn opskrift


Antal: 2 personer

Rösti med stenbiderrogn

Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

Rösti

  • 2 stk. Bagekartofler
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Æg
  • Salt og Peber
  • Olie til stegningen

Creme Fraiche Dressing

  • 1 deciliter Creme Fraiche 18 % - men gerne 38 %
  • 0.5 stk. Rødløg finthakket
  • 3 spsk. Purløg finthakket
  • Salt og Peber

Topping

  • 100 gram Stenbiderrogn renset
  • Salt fint
  • Frisk spinat

Sådan gør du

    1. Salt stenbidderrognen og sæt den på køl i minimum 30 minutter.
    2. Bland creme fraiche, hakket rødløg og purløg i en skål og smag til med salt og peber.
    3. Riv kartofler og løg på den grove side af rivejernet og pres væden ud af kartoflerne og løgene gennem et klæde.
    4. Rør kartofler og løg sammen med et æg og tilsæt rigeligt med salt og peber.
    5. Læg klatter af röstimassen på en varm pande med rigeligt olie.
    6. Steg röstierne til de er gyldne - cirka 3 minutter på begge sider.
    7. Skyl og slyng spinatbladene, nip gerne stænglen af.
    8. Saml din servering: Først rösti, så spinat, cremefraiche og stenbidderrogn, afpyntet med lidt finthakket rødløg og purløg.