Opskrift på rösti med stenbiderrogn
Jeg ELSKER stenbiderrogn og er én af de personer, der altid glæder sig til den korte sæson med de dejlige rogn.
Uanset om stenbiderrogn spises i en salat eller som en forret, så er kombinationen af rødløg, creme fraiche og de salte rogn altid et sikkert hit.
Her serverede jeg dem ovenpå rösti af kartoffel i stedet for klassikeren med blinis, og det var simpelthen så lækkert. Og så så det også flot ud.
Rösti med stenbiderrogn opskrift

Rösti med stenbiderrogn
Ingredienser
Rösti
- 2 stk. Bagekartofler
- 1 stk. Løg
- 1 stk. Æg
- Salt og Peber
- Olie til stegningen
Creme Fraiche Dressing
- 1 deciliter Creme Fraiche 18 % - men gerne 38 %
- 0.5 stk. Rødløg finthakket
- 3 spsk. Purløg finthakket
- Salt og Peber
Topping
- 100 gram Stenbiderrogn renset
- Salt fint
- Frisk spinat
Sådan gør du
- Salt stenbidderrognen og sæt den på køl i minimum 30 minutter.
- Bland creme fraiche, hakket rødløg og purløg i en skål og smag til med salt og peber.
- Riv kartofler og løg på den grove side af rivejernet og pres væden ud af kartoflerne og løgene gennem et klæde.
- Rør kartofler og løg sammen med et æg og tilsæt rigeligt med salt og peber.
- Læg klatter af röstimassen på en varm pande med rigeligt olie.
- Steg röstierne til de er gyldne - cirka 3 minutter på begge sider.
- Skyl og slyng spinatbladene, nip gerne stænglen af.
- Saml din servering: Først rösti, så spinat, cremefraiche og stenbidderrogn, afpyntet med lidt finthakket rødløg og purløg.