x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Romesco sauce

PER ASMUSSEN | 16. april 2020

Mit bud på en dejlig og simpel sauce romesco.

Min udgave er simpel og relativ let at lave, da den passer sig selv i ovnen det meste af tiden.

Saucen er lavet til 2 personer, men du kan sagtens lave endnu større portioner og bruge den til mange forskellige ting: Det kan være en dip til noget sprødt, som en del af en tapas, som en pesto eller mayo på en sandwich, som en sauce til en grillaften eller til et lækkert stykke kød.

Romesco sauce


Romesco sauce

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 2 stk. Rød peberfrugt
  • 100 gram Tomater jeg brugte cherry tomater
  • 1 fed Hvidløg stort
  • 1/3 stk. Chili frisk
  • 1 tsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Citronsaft
  • Salt og peber
  • 70 gram Mandler
  • 2 spsk. Olivenolie

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen - gerne på 210 grader varmluft.
    Del dine peberfrugter i 4 dele og fjern indmaden.
    Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad.
    Skindfladen skal vende opad.
    Bag dem i 20 minutter.
    Mens de bager kan tomaterne skæres i mindre stykker.
    Tilsæt tomaterne, lidt olie og hvidløg og bag det hele 10-20 minutter mere i ovnen.
    Skindet skal gerne blive sort.
    Tørrist mandlerne på en pande - det tager 5-10 minutter.
    Tag det hele ud af ovnen og brug en gaffel til at skrælle det sorte skind fra peberfrugterne.
    Blend alt fra ovnen godt sammen. Brug en blender eller en stablender til det.
    Tilsæt herefter mandlerne og blend godt igennem. I min verden gør det ikke noget, hvis der er lidt knas tilbage.
    Tilsæt olie, citronsaft og lidt salt og peber og giv det hele en tur mere i blenderen.
    Smag den til igen og tilsæt evt. mere salt, peber eller citronsaft.
    Velbekomme.

Noter

Jeg har også lavet den hvor jeg kom blegselleri og gulerod i blandingen der kom i ovnen. Det fungerede super godt.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.