x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Romainesalat

fadlsforlag | 24. april 2019

En dejlig opskrift på en lækker salat med sukkerærter, blomkål og brødcroutoner. 

Vi har opskriften fra bogen: “Nemme salater og tilbehør“, hvor forfatteren siger følgende om opskriften:

“En simpel salat, der passer perfekt til de lune sommeraftener. Desuden kan du her få brugt de brødrester, du evt. måtte ligge inde med – uanset om det er franskbrød eller rugbrød. Spar endelig ikke på smørret til stegningen, og læg evt. et par kviste timian eller rosmarin ved brødcroutonerne for ekstra smag.”

Romainesalat

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Blomkål, Dressing, Frokost, Salat
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Salat

  • 300 gram Blomkål
  • 50 gram Sukkerærter
  • salat 7 store blade romainesalat
  • 2 slice Brød Både lyst brød og rugbrød kan bruges
  • Smør 1-2 spsk.

Dressing

  • 1 spsk. Mayonnaise
  • 2 spsk. Fløde
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Balsamico Hvid
  • 1 tsk. Honning Flydende
  • 0.5 tsk. Flagesalt
  • 0.5 spsk. Sød sennep
  • Peber Friskkværnet

Sådan gør du

Salat

  • Rens blomkål.
    Skyl romainesalaten.
    Giv sukkerærterne et kort opkog, og skyl dem derefter med koldt vand.
    Skær romainesalaten i brede strimler.
    Bræk eller skær blomkålen i mindre stykker.
    Skær sukkerærter i skiver på skrå.
    Skær brødskiverne i tern, og steg dem sprøde i smør på en varm pande.
    Anret salatblade, blomkål og sukkerærter på et fad eller i en skål.
     

Dressing

  • Rør mayonnaise, fløde, olivenolie, hvid balsamico, honning, salt og sød sennep til en dressing, smag til med peber og hæld den over salaten.
    Drys med brødcroutoner på toppen.

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Nemme salater og tilbehør"