
Opskrift på roethlisburger slider edition
I USA er sport lig mad.
I forbindelse med NFL (Amerikansk fodbold) er der gennem årene opbygget et hype omkring en helt specielt burger.
Roethlisburgeren er opbygget og opkaldt efter den levende Legende, QB for Pittsburg Steelers, Ben Roethlisberger.
Jeg skriver mere om denne om historien i noten neden for.
Der er her tale om en rigtig mande-burger med en forbløffende stor mængde kød og historisk lille mængde grønt.
Denne burger findes i et hav af versioner, her ser I min version, som Slider.
God fornøjelse
Food N’ Fun

Roethlisburger Slider Edition
Ingredients
- 9 stk. Boller Jeg bager slidersboller på ca 50 gram pr. bolle.
- 100 gram Mayonnaise Hvis ikke du laver selv, så er Hellmans god
- 10 stk. Æg Scrambled egg
- 1 deciliter Fløde
- 1000 gram Hakket Oksekød Jeg foretrækker en høj fedtprocent til burger
- 4 stk. Løg
- 500 gram Cheddar ost Gerne fra "blok"
- 500 gram Bacon
- 200 gram Ketchup KUN Heinz (forklaring i noter)
- 100 gram Smør smeltet
- 2 fed Hvidløg Presset
- Salt
- Peber
Instructions
- Opbygningen af en Roethlisburger kræver lidt forberedelse.
- Du skal lave dine Scrambled Eggs, Cheddarblanding og stege din bacon først.
Cheddarløgblanding:
- Snit løgene i strimler fra et halveret løg.
- Disse svitses på en pande uden at brune.
- Tilføj din cheddar, ved middelvarme, og lad det er smelte sammen med de bløde løg.
Scrambled Eggs:
- En standard scrambled egg.
- Pisk æg sammen med fløde salt og peber, hæld på en middelvarm pande, evt. med lidt smør.
- Rør forsigtig rundet med en spatel til æggen sætter sig og danner klumper. Når alt er stegt sammen er æggene klar.
- Du kan her tørstege æggene eller beholde en mere fugtig version.
Kæmpebøf:
- Tag 1 kg hakket okse, giv den en smule salt og peber, evt. lidt valgfrit krydder som paprika chili eller lignende. Form den i en stor kvadratisk firkant, lidt større end dine ni boller lagt op i en firkant. En højde på ca 1,5 cm.
- Smid den store bøf i ovenen ved 200 grader evt. kombineret med grill. Tiden afhænger af din ovn, men ca 10-20 minutter. Hold øje med din bøf. Kan du lave (og vende) denne på grill. Så gør endelig dette!
Hvidløgssmør:
- Smelt smør og tilsæt pressethvidløg.
Roethlisburger:
- Bollebunde- Mayonnaise- Scrambled Eggs- Kæmpebøf- Cheddarløgblanding- Bacon (forstegt)- Rigeligt med Heinz ketchup- Top bolle smurt med mayonaise.
- Når burgerne er samlet i et ildfastfad, pensel toppen med hvidløgssmør og sæt det hele i forvarmet ovn ved ca 180 grader i 10-15 minutter. Dette giver en lækker skal på bollen, og gør du kan servere en lun burger.
Notes
Historien om burgeren
Da ejerne af Peppi’s, Jeff Trebac, opkaldte en burger efter Pittsburgh Steelers’ quarterback, Ben Roethlisberger, havde han næppe drømt om, at det ville udvikle sig til det, det gjorde. Roethlisberger blev i 2004 draftet af Steelers, og da Ben – takket være skader til både 1.- og 2. valg på positionen – blev kastet i ilden, gik det stærkt. Burgeren, som også betegnes som en sandwich, var således allerede stablet på benene, før Roethlisberger for alvor gjorde 2004-sæsonen til noget helt specielt. Ved at gå 13-0 i grundspillet og 14-1 samlet ville hysteriet ingen ende tage omkring den nye QB-stjerne – og alle ville smage burgeren med (næsten) samme navn. Så skulle man ellers tro, at ejeren var glad for i perioder at sælge 150 Roethlisburgers om dage til $7 stykket, men fordi burgeren tog hele ti minutter at lave, var det et mindre mareridt for kokkene at få det hel til at gå op i en højere enhed med servering og ekspedering. I 2014 kunne burgeren fejre 10-års jubilæum, og selv Pittsburgh ikke længere er helt på toppen i NFL, leverer historien, opskriften og smagen af Roethlisburger i bedste velgåendeKetchuppen i denne burger kan kun være Heinz da Steelers hjemmebane er Heinz Field og stedet hvor Ben grundlagde legenden om både spiller og burger. https://www.youtube.com/watch?v=maZtL9Ut4N4&feature=youtu.be